Superbike

Duelul dintre Checa si Biaggi continua pe coasta Adriaticii

Carlos Checa si Max Biaggi, veteranii Campionatului Mondial de Superbike (WSBK), au inceput deja duelul pentru suprematie la Misano (San Marino) inca din prima sedinta de antrenamente libere.

Max_Biaggi_Carlos_Checa_SBK_Assen_2011
(cc) photo credit: adriaan4

Checa (Ducati) a oprit cronometrul la 1:36.458 si l-a devansat pe Biaggi (Aprilia) cu doar 11 miimi de secunda.

Trioul veteranilor a fost completat de ‘crocodilul’ australian Troy Corser (BMW), care a fost mai lent cu jumatate de secunda fata de cei doi.

Corser a reusit in 2010 la Misano primul pole alaturi de constructorul bavarez BMW.

In topul cinci au mai urcat britanicii Leon Haslam (BMW) si Leon Camier (Aprilia).

Sam Lowes l-a devansat cu mai putin de trei zecimi pe David Salom in antrenamentele clasei Supersport, unde reprezentantul Romaniei Robert Muresan nu a mai luat startul.

Bogdan Vrajitoru a fost al 32-lea, penultimul, in antrenamentele clasei Superstock 1000, in timp ce fratele sau, Mircea, a bifat al 27-lea timp in liberele de la Superstock 600.

UPDATE – Calificari

Checa a continuat sa fie cel mai rapid si in prima sesiune de calificari programata vineri, matadorul de la Althea Ducati oprind cronometrul la 1:36.024.

Liderul campionatului a fost cu aproape jumatate de secunda mai rapid decat recordul circuitului stabilit de Cal Crutchlow in timpul cursei din 2010.

Max Biaggi a incheiat sesiunea cu al doilea timp, dar italianul de la Aprilia a fost implicat intr-un acrosaj cu Troy Corser, in urma caruia australianul echipei de uzina BMW a fost transport la centrul medical.

Alti doi italieni au completat topul patru, Marco Melandri (Yamaha) si Michel Fabrizio (Suzuki) terminand in imediata vecinatate a lui Biaggi.

Bogdan Vrajitoru din pacate pentru el nu a reusit sa evite ultimul loc in prima sesiune a calificarilor clasei Superstock 1000, in timp ce Mircea Vrajitoru a ramas pe locul 27 la Superstock 600.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza