Franta cenzureaza Facebook si Twitter in audiovizual

Facebook si Twitter, cele doua retele care domina in prezent spatiul mondial de social media, au primit o grea lovitura din partea autoritatilor franceze care, intr-o incercare de a impiedica incurajarea unei politici monopoliste, au interzis pronuntarea cuvintelor ‘facebook’ si ‘twitter’ in radio si televiziune.

Facebook
(cc) photo credit: Franco Bouly

Consiliul Superior al Audiovizualui din Hexagon, echivalentul romanesc al CNA-ului, s-a folosit de un decret vechi de 19 ani pentru a impune restrictia asupra celor doua retele, iar purtatoarea de cuvant a organismului a explicat masura pentru publicatia L’Express.

De ce să avem un tratatement preferenţial pentru Facebook, care valorează miliarde de dolari, când există multe alte reţele de socializare care luptă din greu pentru a fi recunoscute?, a spus Christine Kelly.

Principalul argument al CSA este ca prin trimiterea publicului spre Facebook si Twitter are loc un act de publicitate clandestina, iar celelalte retele sociale existente nu se vor bucura de aceeasi vizibilitate.

Franta nu se afla la prima isprava de acest gen, nu mai tarziu de anul 2003 fiind interzisa folosirea termenului de e-mail din toate documentele si publicatiile oficiale.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza