Menu
0 Comments

Gaura de securitate impardonabila din partea Dropbox

Dropbox, unul dintre cele mai cunoscute servicii de web file hosting, a oferit, duminica, o neplacuta surpriza utilizatorilor sai cand, timp de patru ore, oricine putea accesa orice cont dorea cu o parola la intamplare.

dropbox

(cc) photo credit: geeks_lettres

Oficialii Dropbox au recunoscut la scurt timp regretabila gaura de securitate si au anuntat ca doar 1% dintre utilizatori au fost afectati.

Chiar si asa raul facut a ramas facut, iar brandul Dropbox a suferit o grea lovitura de imagine, credibilitatea si asa destul de pusa sub semnul intrebarii devenind chiar indoielnica.

Lansat in septembrie 2008, Dropbox a crescut rapid si a ajuns lider pe segmentul serviciilor de online backup, in 2010 aplicatia gandita si lansata de Drew Houston fiind evaluata la 1 miliard de dolari.

In ianuarie 2010 Dropbox avea peste milioane de utilizatori, care proveneau din toate cele trei mari sisteme de operare: Windows, Mac si Linux.

Pentru a evita neplacerile frecvente ale Dropbox trebuie stiut ca exista si alte alternative la acesta, cel mai important dintre acesta fiind Wuala, cu suport pe Windows, Max si Linux.

Cei de la Wuala au profitat imediat ce au simtit vulnerabilitatea concurentei si au anuntat ca-i asteapta cu bratele deschise pe toti nemultumitii de Dropbox.

Tags: , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza