Google Chrome ar putea inlocui Mozilla Firefox ca web browser default in Ubuntu

Mark Shuttleworth, fondatorul Canonical – compania care detine sistemul de operare Ubuntu, a declarat intr-un interviu acordat Networkworld.com ca in viitorul nu foarte indepartat sistemul sau de operare Linux ar putea impune Google Chrome ca web browser default.

Canonical at Linuxcon Brazil
(cc) photo credit: rsalveti

De ani buni aplicatia default pentru accesul pe Internet este Mozilla Firefox, ajuns in prezent la versiunea 4.1, dar Shuttleworth nu si-a ascuns niciodata admiratia pe care o are pentru Chrome.

Sud-africanul a spus ca optiunea de schimbare a web browserului default din Ubuntu a fost analizata atent si ca cel putin viitoarea versiunea, 11.10 – Oneiric, va pastra Firefox.

“Faptul ca in aprilie 2012 lansam noua versiune Long Term Support (LTS) va face sa pastram Firefox pentru inca un an, dar dupa acea data totul este posibil”, a declarat Shuttleworth.

Chiar daca in cele din urma Chrome va inlocui Firefox ca web browser default in viitoarele versiuni Ubuntu, utilizatorii vor avea posibilitatea instalarii browserului Mozilla din programele existente in Software Center, asa cum in prezent Chrome este disponibil la doar cateva click-uri distanta.

Mark Shuttleworth a scos din buzunar in 2002 nu mai putin de 20 milioane de dolari pentru a calatori in spatiu cu programul special initiat de NASA.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza