Menu
0 Comments

McIlroy pe urmele lui Tiger Woods. Campion al US Open la doar 22 ani

La doar 22 ani, nord-irlandezul Rory McIlroy a devenit cel mai tanar castigator al Openului de golf al Statelor Unite din ultimii 88 ani, constanta si precizia jucatorului european amintind de Tiger Woods din anii lui de glorie.

Rory McIlroy gets in range work at TPC Sawgrass
Creative Commons License photo credit: ltbeyer

Cifrele lui McIlroy la finalul celor 72 de cupe jucate sunt impresionante, nord-irlandezul acoperind traseul cu un total de 268 lovituri (16 sub par).

Lider autoritar de-a lungul celor patru zile de competitie de la Congressional Country Club, McIlroy s-a impus cu un avans de opt lovituri in fata australianului Jason Day.

Pe trei a incheiat un grup de patru jucatori la 6 sub par, printre acestia regasindu-i pe americanii Kevin Chappell si Robert Garrigus, dar si pe fostul lider mondial Lee Westwood sau sud-coreeanul Y.E.Yang.

A fost pentru al doilea an consecutiv cand la US Open s-a impus un nord-irlandez, dupa ce in 2010 Graeme McDowell facea legea la Pebble Beach, California.

Gloria de aceasta data i-a apartinut insa lui McIlroy, cel mai talentat tanar jucator din golful mondial, care la finalul cupei a 18-a din runda finala s-a aruncat in bratele tatalui sau.

Seniorul Gerry McIlroy, care si-a luat nu mai putin de trei slujbe pentru a-si ajuta fiul sa devina jucator profesionist de golf, nu-si mai incapea in piele de fericire.

“Este incredibil. Dupa tot ce s-a intamplat in ultimele luni sa revina si sa castige de o asemenea maniera este fantastic. Dupa Masters a muncit atat de mult incat nu am cuvinte pentru a descrie. Este cel mai frumos cadou pe care il puteam primi de Ziua Tatalui”, a spus Gerry McIlroy.

Cifrele lui Rory McIlroy la editia din acest an a US Open:

* A stabilit cel mai mic scorecard dupa 72 de cupe (268), depasindu-i pe Jack Nicklaus (1980), Lee Janzen (1993), Tiger Woods (2000) si Jim Furyk (2003), care au incheiat la 272.

* Nimeni in istoria de 111 ani a turneului nu a mai reusit un 16 sub par, recordul de pana in acest an fiind stabilit de Tiger Woods in 2000 la 12 sub par.

* McIlroy a devenit primul jucator din istoria turneului care a acoperit primele doua runde cu doua cifre in dreptul scorecardului (11 sub par).

* La 22 ani, o luna si 15 zile, McIlroy este cel mai tanar castigator al unui turneul de Mare Slem, dupa ce Tiger Woods se impunea in 1997 la Masters pe cand avea 21 ani, 3 luni si 14 zile.

Tags: , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.