Menu
0 Comments

Managerii si inginerii, in topul posturilor cu cele mai mari dificultati de ocupare

Mai bine de jumatate dintre angajatorii romani se confrunta cu dificultati in gasirea persoanelor adecvate ocuparii pozitiilor-cheie din interiorul propriilor organizatii, cu mult peste media globala de 34 la suta, potrivit unei cercetari publicate de divizia locala a companiei specializata in recrutare ManpowerGroup.

Bureaux Altaïde : Entretien

(cc) photo credit: Altaide

Printre motivele principale invocate de angajatori se numara lipsa de experienta, alaturi de numarul limitat al candidatilor disponibili pe piata sau deficitul de abilitati practice in randul acestora.

Clasamentul cu ocupatiile cel mai greu de acoperit este dominat de muncitorii calificati, in urcare cu o pozitie comparativ cu anul precedent, urmati de ingineri si manageri. Mecanicii, personalul din domeniul financiar si contabil sau bucatarii sunt tot atatea exemple de pozitii cu cele mai mari dificultati de acoperire pentru anul curent.

Cu toate ca nu toti angajatorii sunt afectati de deficitul global de personal talentat, factorii externi ce se manifesta la nivel mondial indica faptul ca presiunea exercitata de lipsa de talente se va simti curand pretutindeni. Companiile care adopta strategii pe termen lung in ceea ce priveste personalul se asigura ca vor avea la dispozitie talentul de care au nevoie pentru a-si indeplini obiectivele de afaceri, spune Valentin Petrof, Country Manager al ManpowerGroup Romania.

Dupa Romania, angajatorii din Turcia si Elvetia intampina, de asemenea, dificultati in gasrea personalului calificat, in vreme ce norvegienii, irlandezii si polonezii inregistreaza cele mai scazute procente ale deficitului de talente.

La nivel global, in ierarhia angajatorilor cu nivelul cel mai ridicat de dificultate in ocuparea pozitiilor deschise se inscriu tari precum Japonia, India, Brazilia, Australia sau Taiwan.

Tags: , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza