Superbike

Melandri in superpole pe Motorland Aragon

Italianul Marco Melandri va porni din prima linie a grilei de start in cele doua curse programate, duminica, pe circuitul Motorland Aragon din Spania, in a 7-a runda a Campionatului Mondial de Superbike.

Marco_Melandri_ SBK_ASSEN_2011_Foto_JanAw
Creative Commons License photo credit: adriaan4

Pilotul echipei de uzina Yamaha a stabilit cel mai bun timp in sesiunea de Superpole desfasurata sambata, trecandu-si astfel in palmares primul pole position in Superbike.

Cronometrat in 1:57.634, Melandri l-a devansat pe conationalul sau Max Biaggi (Aprilia) cu 156 de miimi de secunda, in timp ce podiumul a fost completat de britanicul Leon Camier, al doilea echipier de la Aprilia de uzina.

Carlos Checa (Althea Ducati), liderul la zi al clasamentului general, nu a reusit sa urce mai sus de locul patru si va pleca asadar din ultima pozitie a primei linii la start.

Aflat in Superpole la Misano in urma cu doar o saptamana, britanicul Tom Sykes a scos tot ce se putea din motocicleta sa Kawasaki si in final, in extremis a prins locul al cincilea.

Pe sase a incheiat irlandezul Eugene Laverty (Yamaha), dublu invingator in acest sezon la Monza, pentru ca in linia a doua sa mai urce Joan Lascorz (Kawasaki) si Aitor Badovini, cel mai bine clasat pilot BMW.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza