Diverse

Mexic a castigat Gold Cup in fata rivalilor americani pe Rose Bowl

Nationala Mexicului a cucerit, duminica seara, Gold Cup, competitie care aduna la start reprezentativele din zona CONCACAF (America de Nord, Centrala si Caraibe), dupa ce a invins Statele Unite ale Americii in finala cu 4-2.

Homenaje al clembuterol
(cc) photo credit: Audrey Pilato

In fata a 93.000 de spectatori prezenti in tribunele arenei Rose Bowl din Pasadena, mexicanii au revenit dupa 0-2, scor inregistrat in minutul 23 si au intors rezultat in extremis.

Americanii au deschis scorul dupa doar opt minut prin Michael Bradley, fiul antrenorului Bob Bradley reluand cu capul la coltul lung in urma unui corner de pe dreapta.

Gazdele au suferit o prima lovitura cand fundasul Steve Cherundolo nu a mai putut continua din cauza unei accidentari la glezna si a fost inlocuit cu Jonathan Bornstein.

Landon Donovan a majorat avantajul americanilor in minutul 23 din pasa lui Clint Dempsey si mexicanii erau in corzi dupa un inceput ezitant.

Cu putin inaintea pauzei tabela s-a modificat din nou, de aceasta data in dreptul Mexicului, Pablo Barrera invingandu-l pe Tim Howard din pasa lui Javier Hernandez cu un sut la coltul scurt (min.29).

Egalarea a venit in minutul 36 cand balonul sutat de Giovani dos Santos a ajuns in fata portii la Andres Guardado si acesta a trimis cu sansa pe sub Howard.

Flancul stang al defensivei americane a continuat sa schioapete si Barrera a adus pentru prima data Mexicul in avantaj in minutul 50, cand a sutat din interiorul careului fata speranta pentru Howard.

Dos Santos a inchis tabela in minutul 76 cu o executie superba si Mexic a obtinut a sasea Gold Cup din istorie, dupa victoriile obtinute in 1993, 1996, 2003 si 2009, cand au invins SUA cu 5-0 in finala.

In urma acestui succes mexicanii si-au asigurat prezenta la Cupa Confederatiilor din 2013.

Rezumat video:

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza