Menu
0 Comments

Motivele pentru care romanii nu doneaza sange

O cercetare privind atitudinea si comportamentul romanilor in raport cu donarea de sange arata ca nu mai putin de 90% dintre acestia sunt dispusi sa li se recolteze lichid sangvin fara a beneficia de recompense materiale, in vreme ce mai bine de jumatate dintre cei intervievati doresc sa se implice voluntar intr-o campanie de donare de sange.

10:12 hrs

(cc) photo credit: ^Sandra^

Totodata, 47% dintre cei care au donat sange au facut-o pe fondul unor convingeri puternice, 44% pentru cunoscuti si doar 12% pentru beneficiile de tipul bonurilor de masa si reducerilor la jumatate a pretului abonamentelor pentru mijloacele de transport.

Principalele motive pe care le invoca romanii pentru implicarea slaba in donarea de sange variaza de la lipsa timpului liber (46%), teama de a nu contacta diverse boli (44%) si pana la lipsa unui spatiu adecvat recoltarii de sange la Centrul de Transfuzii.

Studiul a fost realizat intre lunile februarie si martie ale anului curent de catre compania Brennan Research and Consultants in cadrul programului O sansa pentru viata pe un esantion compus din 698 de indivizi cu varste cuprinse intre 18 si 60 de ani.

Campania de donare de sange O sansa pentru viata a fost realizata de Asociatia React, in parteneriat cu Vodafone Romania in perioada 2008-2010.

Tags: , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.