WRC

Ogier castiga in fata lui Loeb in Raliul Acropolis

Tanarul Sebastien Ogier s-a impus, duminica, in Raliul Acropolis, a 7-a runda a Campionatului Mondial, dupa o batalie intensa cu Sebastian Loeb, coechipierul sau de la Citroen Total.

wrc-rally-japan-2010
Creative Commons License photo credit: cmonville

Ogier a acumulat dupa cele 18 probe speciale programate un avans de 10.5 secunde in fata multiplului campion mondial, pe care l-a invins cu 9 miimi de secunda si in Power Stage, proba finala care ofera puncte suplimentare.

Finlandezul Mikko Hirvonen a fost al treilea atat in Power Stage cat si in clasamentul general al raliului, pe care pilotul de la Ford Abu Dhabi l-a terminat la 13.5 secunde fata de Ogier.

Fratii Petter si Henning Solberg au completat topul cinci, iar Matthew Wilson a incheiat pe sase chiar in fata lui Kimi Raikkonen.

Ultima zi a raliului din Grecia a debutat cu Loeb avand 2.2 secunde in fata lui Ogier, diferenta care l-a pus pe campionul mondial in postura deschizatorului de drum.

Astfel, alsacianul cu numarul unu de la Citroen Total a pierdut teren in fata coechipierului sau, care a facut diferenta in specialele 16 si 17 cand a obtinut peste zece secunde.

“A fost o batalie mare intre noi, dar care nu s-a purtat in conditii similare. Noi am deschis drumul doua zile la rand si, in pofida faptului ca am fost cei mai rapizi din intreg raliul, nu am reusit victoria”, a spus Loeb la final.

Pentru Sebastien Loeb locul doi din Grecia a echivalat cu urcarea pentru a 100-a oara in cariera pe podiumul Campionatului Mondial.

Clasamentul general dupa Raliul Acropolis arata astfel:

1. Loeb (146 puncte)

2. Hirvonen (129)

3. Ogier (124)

4. Latvala (76)

5. P.Solberg (73)

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza