Menu
0 Comments

Parlamentul a respins proiectul legislativ privind dublarea filmelor

Initiativa legislativa a deputatului PSD Victor Socaciu care viza dublarea filmelor straine difuzate pe posturile TV romanesti a fost respinsa, marti, in Camera Deputatilor.

IMG_4995

(cc) photo credit: ecronicar

Supus la votul plenului, raportul Comisiei de Cultura din Camera Deputatilor, care a dat un aviz negativ propunerii legislative de modificare a Legii audiovizualului, a primit 277 de voturi pentru, 5 impotriva si 10 abtineri.

Astfel propunerea lui Victor Socaciu de dublare a filmelor, considerata de majoritatea cinefililor drept o masura nepotrivita, a picat testul parlamentar cat si pe cel al opiniei publice.

Ma gandesc la faptul ca Victor Socaciu ar trebui sa inceapa de unde se pricepe mai bine: sa dubleze cantecele straine si, in loc sa il auzi pe Michael Jackson cantand in engleza la radio, sa il auzi dublat de Victor Socaciu in romana, iar pe Celine Dion sa o auzi dublata de Marina Almasan, a declarat regizorul Radu Jude pentru publicatia electronica HotNews.ro

Autorul initiativei si-a motivat decizia prin necesitatea de a proteja limba romana de asaltul neologismelor academicienilor din Bronx, cu aluzie directa la expresiile mai putin ortodoxe intalnite in filmele hollywoodiene.

Tags: , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza