WRC

Petter Solberg, liderul Raliului Acropolis

Norvegianul Petter Solberg a incheiat in fruntea clasamentului prima zi a Raliului Acropolis, a saptea etapa a Campionatului Mondial.

KYN_0243
(cc) photo credit: kyn_chung

La volanul unui Citroen DS3 WRC pregatit de propria echipa, fostul campion mondial a condus din prima si pana la ultima din cele sase probe speciale programate vineri.

Dupa ce s-a tras linie norvegianul a fost inregistrat cu un avans de 51 secunde in fata principalilor pretendentei la titlul mondial din acest sezon, Sebastian Loeb (Citroen Total) si Mikko Hirvonen (Ford Abu Dhabi).

Petter Solberg s-a impus in primele patru speciale din ziua inaugurala, dupa care Sebastien Ogier si Sebastien Loeb au recuperat pe Thiva 2 si Mavrolimni.

Marele ghinionist al zilei s-a numit Jari-Matti Latvala, care a fost lovit in speciala a sasea de o problema la diferentialul modelului sau Ford Fiesta WRC, problema care l-a costat peste trei minute in ierarhia generala.

De probleme a fost lovit si norvegianul Mads Ostberg, care si-a rupt suspensia stanga fata in speciala a 4-a fiind nevoit sa abandoneze.

Campionul seriei IRC, finlandezul Juho Hanninen, a incheiat ziua cu al noualea timp la volanul modelului sau Skoda Fabia, la trei secunde in spatele sau clasandu-se conationalul Kimi Raikkonen (Ice 1 Citroen).

Revenit in WRC dupa aventura din NASCAR, ‘Omul de gheata’ a terminat ziua pe zece, la peste patru minute in urma lui Petter Solberg, semn ca raliurile raman in continuare o palarie prea mare pentru fostul campion mondial de Formula 1.

Clasament provizoriu dupa SS6:

 1. Petter Solberg   Solberg Citroen 1h39m24.2s
 2. Sebastien Loeb   Citroen       + 51.6s
 3. Mikko Hirvonen   Ford        + 55.3s
 4. Sebastien Ogier   Citroen       + 57.2s
 5. Henning Solberg   Stobart Ford   + 1m43.2s
 6. Matthew Wilson   Stobart Ford   + 2m27.7s
 7. Ott Tanak      MM Ford      + 3m32.4s
 8. Jari-Matti Latvala Ford       + 3m55.0s
 9. Juho Hanninen    Red Bull Skoda  + 4m01.6s
10. Kimi Raikkonen   Ice 1 Citroen   + 4m04.7s

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza