RCS-RDS a pus monopol pe Liga 1. Sapte pachete din noua cumparate

Compania de televiziune prin cablu, telefonie si internet, RCS-RDS, a achizitionat, luni, ultimele sase pachete de meciuri ramase disponibile pentru suma de 55.8 milioane de euro, a anuntat Dumitru Dragomir, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, intr-o conferinta de presa.

In urma licitatiei initiale au fost achizitionate doar trei din cele noua pachete pentru 45 milioane de euro, RCS-RDS prin postul DigiSport, Antena 1 prin GSPTV si Romtelecom prin Dolce Sport.

Dupa numeroase speculatii si tensiuni intre conducatorii cluburilor din Liga 1, pe de-o parte, si seful LPF de cealalta parte, Dragomir a scos luni asul din maneca si a vandut toate cele sase pachete ramase libere catre RCS-RDS, singura institutie media interesata de preluarea acestora.

In aceste conditii DigiSport va transmite asadar sapte meciuri dintr-o etapa, GSPTV sau Antena 1 un meci, iar Dolce Sport tot un meci.

Mai mult decat atat, Dumitru Dragomir a anuntat ca primele doua optiuni ale fiecarei etape vor fi redate in format High Definition (HD), o premiera pentru meciurile din Liga 1.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza