Romania castiga in fata Namibiei la IRB Nations Cup

In plin program de pregatire a participarii la Cupa Mondiala din luna septembrie, stejarii au intalnit, vineri, Namibia in primul meci de la IRB Nations Cup, turneu gazduit de stadionul Arcul de Triumf din Capitala.

Rugby - Romania Georgia - 13 Martie 2010
(cc) photo credit: fire_eyes

Echipa tricolora a inceput ofensiv partida si dupa 11 minute tabela arata 6-0 in favoarea baietilor pregatiti de Romeo Gontineac.

Danut Dumbrava (4′) si Florin Vlaicu (11′) au transformat precis cate o lovitura de pedeapsa si Romania era in grafic pentru a-si lua revansa in fata unei echipe a Namibiei care in 2010 ne-a furat victoria in ultimele secvente.

Jantjies de la africani a redus din diferenta in minutul 15 printr-o lovitura de pedeapsa, pentru ca cinci minute mai tarziu singurul eseu al Romaniei sa fie adus de Carpo, dupa o faza colectiva care i-a ridicat in picioare pe cei aproximativ 1.500 de spectatori prezenti in tribunele cochetei arene bucurestene.

De retinut ca eseul stejarilor a fost reusit in situatie de superioritate numerica, dupa ce Du Toit primise cartonas galben si eliminare temporara.

Namibienii au inceput in forta partea secunda si au hartuit in permanenta apararea tricolora, ofensiva prelungita concretizandu-se printr-un eseu reusit de Winkler.

Botha a ratat transformarea si scorul a ramas 13-8. Acelasi jucator a fost inger si demon pentru formatia sa, dupa ce a reusit o lovitura de pedeapsa care a strans scorul la 13-11, iar in penultimul minut a trimis milimetric pe langa butul nostru dintr-o faza similara.

Romania a evoluat in urmatoarea alcatuire:

Romania: 15. Vlaicu Florin, 14. Apostol Adrian, 13. Gal Csaba, 12. Dimofte Ionut, 11. Fercu Catalin, 10. Dumbrava Danut, 9. Sirbu Lucian, 8. Carpo Daniel, 7. Ianus Daniel, 6. Macovei Mihai, 5. Ursache Valentin, 4. Petre Cristian, 3. Lazar Mihai, 2. Tincu Marius(C), 1. Nere Niculae.

Rezerve:16. Zebega Bogdan, 17. Dima Dragos, 18. Sirbe Marius, 19. Ratiu Cosmin, 20. Calafeteanu Valentin, 21. Nicolae Catalin, 22. Cazan Ionel.

In celelalte doua partide disputate, vineri, s-au inregistrat urmatoarele rezultate:

South Africa Kings – Georgia 31-17 (13-14)

Argentina Jaguars – Portugalia 21-25

Miercuri, 19 iunie, sunt programate meciurile rundei a doua dupa cum urmeaza:

17:00 Georgia – Argentina Jaguars

19:00 Romania – South Africa Kings

21:00 Portugalia – Namibia

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza