Ronnie O’Sullivan a castigat primul turneu din seria Players Tour Championship

Englezul Ronnie O’Sullivan este mai determinat ca oricand sa revina in varful ierarhiei si triplul campion mondial a inceput ascensiunea spre top prin castigarea primului turneu din seria Players Tour Championship.

Wednesday evening's final quarter finals from Row F
(cc) photo credit: zawtowers

La 21 de luni distanta de la castigarea ultimului sau turneu, O’Sullivan l-a invins in finala de la Sheffield pe conationalul sau Joe Perry, cu 4-0, dupa doar 51 de minute in care a reusit break-uri de 60, 105 si 117 puncte.

Ajuns pe locul 11 in clasamentul mondial, O’Sullivan are astfel parte de un start peferct de sezon, dupa ce in 2010 a esuat in tentativa de a-si trece in palmares vreun turneu.

Ultima victorie a Rachetei data din 2009, cand a castigat Mastersul de la Shanghai.

Pentru victoria din PTC1 O’Sullivan va fi recompensat cu 10.000 de lire sterline si 2.000 de puncte in clasamentul profesionist mondial.

“Jocul meu nu a fost prea rau. Acesta este un sezon importante pentru mine, pentru ca mi-am acordat un an sau poate chiar doi pentru a vedea daca pot sa-mi imbunatatesc jocul. Desi sunt abia la inceput, am o senzatie optimista”, a declarat O’Sullivan.

Fostul triplu campion mondial a mai declarat ca lucreaza in continuare cu psihologul Steve Peters, cel care l-a ajutat in luna mai sa se pregateasca mental pentru participarea la Campionatul Mondial.

O’Sullivan a mai spus ca nu se teme de o eventuala iesire din topul 16 mondial si ca este pregatit sa intre in calificari.

Urmatorul turneu PTC este programat intre 6 si 10 august la South West Academy din Gloucester.

La finalul celor 12 turnee cei mai buni 24 de jucatori se califica in marea finala din martie.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza