Ciclism

Sagan, demonstratie de forta in Turul Elvetiei

La doar 21 ani rutierul slovac Peter Sagan face senzatie in Turul Elvetiei, unde a castigat, luni, etapa a 3-a, desfasurata intre Brig-Glis si Grindelwald (107.6 km), dupa ce l-a invins la sprint pe italianul Damiano Cunego.

Tour de Suisse

(cc) photo credit: teamracepro

Ciclistul echipei Liquigas si-a trecut in palmares a sasea victorie a sezonului, dupa ce a trecut primul linia de sosire dupa 3 ore, 9 minute si 47 secunde.

Desi invins in duel direct cu mai tanarul sau oponent, Cunego a recunoscut la final superioritatea lui Sagan si s-a multumit cu preluarea tricoului galben de lider la general.

Italianul de la echipa Lampre are un avans de 54 secunde in fata columbianului Mauricio Soler (Movistar), cel care castigase etapa de duminica de la Crans Montana.

Cunego a atacat pe Grosse Scheidegg, catarare de categorie speciala plasata la jumatatea mansei, unde conditiile meteo au fost infernale pentru rutieri, cu temperaturi scazute, umidite si multa ceata, dar pe coborare italianul a fost ajuns de Sagan.

Anterior acestei catarari, cursa a fost condusa de un grup format din 26 de ciclisti, printre care si luxemburghezul Andy Schleck (Leopard), care s-au desprins din pluton pe Grimselpass, catarare de categoria 1.

Pe ultima ascensiune a iesit la rampa Cunego cu un atac fulminant la care detinatorul tricoului galben, Mauricio Soler, nu a avut raspuns.

Ajuns in varful ascensiunii cu o intarziere de 43 secunde, columbianul de la Movistar a acumulat pana la final o intarziere de un minut si patru secunde.

Cunego a condus cursa pana cu 2.5 kilometri inaintea liniei de sosire, cand a fost ajuns de Sagan, care a lansat sprintul final in ultimii 200 metri.

Rezultate etapa a 3-a:

1 Peter Sagan (Svk) Liquigas-Cannondale 3:09:47
2 Damiano Cunego (Ita) Lampre – ISD
3 Jakob Fuglsang (Den) Leopard Trek 0:00:21
4 Laurens Ten Dam (Ned) Rabobank Cycling Team
5 Giampaolo Caruso (Ita) Katusha Team 0:00:48
6 Tejay Van Garderen (USA) HTC-Highroad 0:01:04
7 Frank Schleck (Lux) Leopard Trek
8 Bauke Mollema (Ned) Rabobank Cycling Team
9 Juan Mauricio Soler (Col) Movistar Team
10 Francis De Greef (Bel) Omega Pharma-Lotto

Related posts:

  1. Demonstratie de forta din partea lui Contador in Turul Murciei
  2. Demonstratie de forta din partea lui Contador in Turul Murciei
  3. Video: Peter Sagan a castigat Turul Sardiniei

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza