MOTOGP

Sase echipe din Moto2 interesate sa treaca la MotoGP

Grila clasei MotoGP s-ar putea popula serios din 2012, dupa ce sase echipe participante la clasa Moto2 au aplicat oficial pentru un loc pe grila categoriei regina a Motomondialului de Viteza.

Moto2 group
(cc) photo credit: Ben Henderson

Trecerea clasei supreme a Motomondialului de Viteza la motoarele de 1000 centimetri cubi si schimbarea regulamentului a determinat sase echipe de top din categoria intermediara Moto2 sa solicite Federatiei Internationale de Motociclism (FIM) acordarea unui loc pe grila sezonului viitor.

Kiefer Racing, echipa liderului momentului Stefan Bradl, BQR/Blusens, Forward Racing, Marc VDS Racing, Interwetten Paddock GP si Speed Master sunt echipele care au trimis cerere catre FIM pentru a participa incepand din 2012 la clasa Moto1, actuala MotoGP.

FIM nu a dat inca publicitatii numele constructorilor de sasiuri si motoare care vor intra in competitie din 2012, dar exista semnale clare de interes din partea Aprilia, BMW, Kawasaki si Norton pentru o implicare in Motomondial.

Mai mult decat atat, echipa Marc VDS a inceput deja sa testeze un sasiu Suter cu motor BMW de 1000cc pentru sezonul urmator.

Clasa MotoGP a Campionatului Mondial a ajuns in neplacuta situatie de a alinia un numar de doar 16 motociclete la startul fiecarei etape, constructorii si echipele retragandu-se rand pe rand din competitie din cauza costurilor foarte ridicate.

Revenirea la motoarele de 1000cc reprezinta un prim pas pentru repopularea clasei regina a Motomondialului de Viteza, care in ultimii ani a pierdut teren serios in fata Campionatului Mondial de Superbike.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza