Menu
0 Comments

Semne de prosperitate pentru Facebook

Analistii eMarketer estimeaza depasirea cifrei de doua miliarde de dolari in randul afacerilor retelei de socializare controlate de tanarul Mark Zuckerberg, suma provenita integral din bannerele publicitare. In aceste conditii, platforma fondata in 2004 ar putea inregistra un salt de peste 80% comparativ cu anul precedent.

Social Media ROI

(cc) photo credit: Intersection Consulting

Pentru urmatorii doi ani, previziunile specialistilor raman la fel de optimiste cu privire la afacerea absolventilor de la Harvard, din partea careia se asteapta o crestere de peste 31,3%.

In registrul valorilor semnificative se situeaza si divizia de publicitate a gigantului american Google, din partea careia analistii asteapta cresteri de 34,4%, grupul controlat de Larry Page alaturandu-se, astfel, celorlalti doi jucatori importanti de pe piata, Yahoo si Facebook.

Grupul eMarketer nu este, insa, singurul care preconizeaza o crestere puternica pe piata publicitatii online, previziunile sale venind in contradictie cu IDC, potrivit caruia Google s-a impus in fata Yahoo inca din primul trimestru al acestui an. Estimarile acestuia plaseaza Facebook pe ultima pozitie de pe piata publicitatii online, cu doar 8,8procente din valoarea sa.

Tags: , , , , , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza