MOTOGP

Simoncelli a facut legea in antrenamentele de la Assen

Pilotul italian Marco Simoncelli a stabilit, joi, cel mai bun timp in antrenamentele libere cronometrate din cadrul Grand Prix-ului Olandei de la Assen.

Marco Simoncelli. Gran Premi de Catalunya. MotoGP
(cc) photo credit: manteka

Echipierul de la San Carlo Gresini a fost cronometrat cu timpul de 1:49.036, rezultat care l-a plasat pe SuperSic in fata conationalului sau Valentino Rossi (Ducati) si a lui Casey Stoner (Honda), liderul la zi in Campionatul Mondial.

In pofida pistei aproape inundate de apa si a conditiilor vitrege de competitie, Simoncelli si-a aratat imensul talent de care dispune fiind mai rapid cu aproape patru zecimi fata de Rossi.

‘Doctorul’ de la Ducati a obtinut cel mai bun rezultat al sezonului intr-o sesiune cronometrata, avand la dispozitie noul model Desmosedici GP11.1 special creat pentru a doua parte a sezonului de constructorul din Bologna.

In spatele celor trei, Simoncelli, Rossi si Stoner, au incheiat Andrea Dovizioso (Honda), Jorge Lorenzo (Yamaha) si surprinzatorul Cal Crutchlow (Tech 3 Yamaha) care, in pofida fracturii de clavicula suferite in urma cu doua saptamani la Silverstone, a incheiat pe un excelent loc sase.

Japonezul Hiroshi Aoyama a urcat la ghidonul celei de-a treia motociclete Repsol Honda in locul accidentatului Dani Pedrosa.

In urma repetatelor cazaturi din cele trei sesiuni de antrenamente libere programate la toate clasele in cursul diminetii si a uleiului scurs pe pista,  circuitul de la Assen a devenit extrem de periculos si astfel organizatorii Marelui Premiu al Olandei au decis anularea tuturor sedintelor cronometrate de joi dupa-amiaza.

Honda la pamant in antrenamentele de la Assen

Zi neagra pentru constructorul nipon Honda pe circuitul olandez de la Assen, unde toate cele trei modele de uzina au iesit in decor in antrenamentele de vineri dimineata.

Intr-un interval de doar doua minute Casey Stoner si Andrea Dovizioso au suferit accidente urate, pentru ca japonezul Hiroshi Aoyama sa completeze tabloul iesirilor in decor cateva minute mai tarziu.

Dintre cei trei doar Stoner a reusit sa revina pe circuit cu motocicleta de uzina, in timp ce Dovizioso si Aoyama au trecut pe la centrul medical pentru investigatii.

Timpul de referinta a fost impus de Marco Simoncelli, pilotul de la Gresini Honda fiind cronometrat in 1:36.149.

La doua zecimi in spatele acestuia a incheiat Stoner, in timp ce Ben Spies si Jorge Lorenzo au venit la doua, respectiv cinci zecimi.

Valentino Rossi (Ducati) a fost mai lent cu peste o secunda si s-a clasat pe cinci in fata celor doi echipieri de la Tech 3 Yamaha, Cal Crutchlow si Colin Edwards.

Vineri dupa-amiaza este programata unica sesiune de calificari a clasei MotoGP.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza