Menu
0 Comments

Start perfect pentru Audi la Le Mans. Video cu accidentul lui McNish

Constructorul german Audi a avut parte de un start ideal de cursa la Le Mans, modelul cu numarul #2 condus de Trelyuer conducand plutonul in fata modelului cu numarul #1 pilotat de Bernhard.

Audi R18 TDI

(cc) photo credit: Alessandro Prada

Pentru pozitia a treia s-a dat inca din primele tururi o lupta stransa intre Franck Montagny (Peugeot #8) si Allan McNish (Audi #3). In cele din urma Montagny si-a mentinut pozitia pentru primele 23 de minute, dupa care s-a vazut depasit in linie dreapta de scotianul extrem de agresiv.

Primul incident a aparut dupa doar zece minute de la start, Aston Martin #007 cu Turner la volan iesind in afara pistei intr-un viraj larg de stanga. Prototipul echipei Aston Martin Racing a intrat la boxe unde a fost raportata o problema la alternator si astfel a pierdut contactul cu fruntea cursei.

La GTE Pro din pole position a pornit BMW cu Augusto Farfus la volan, dar la scurt timp dupa start in pozitia de lider a urcat italianul Gianmaria Bruni de la Ferrari.

Farfus a mai pierdut o pozitie in fata lui Gavin de la Corvette (74), care a profitat de duelul dintre BMW si Ferrari pentru a urca la conducere.

Dupa doar 32 de minute de la start Audi a chemat doua modele la boxe, pastrand in frunte modelul cu numarul #2. Astfel Peugeot au ramas in pista cu toate cele trei masini.

Masinile constructorului din Hexagon au intrat la boxe dupa alte 11 tururi, in timp ce modelul Aston Martin #009 s-a retras din cursa dupa doar 40 de minute.

Audi a revenit astfel pe primele trei locuri dupa primul rand de intrari la boxe, dar fericirea germanilor avea sa fie brusc intrerupta de un teribil accident provocat de Allan McNish.

Startul perfect al germanilor de la Audi a suferit o grea lovitura dupa 50 de minute, cand scotianul McNish a facut o eroare impardonabila dupa Dunlop Bridge si a fost aruncat violent in decor la contactul cu modelul Ferrari cu numarul #58 pilotat de Anthony Beltoise.

McNish a scapat masina de sub control si a percutat violent zidul de protectie aruncand in aer zeci de bucati de tabla si metal. Din fericire toata lumea a scapat nevatamata, inclusiv pilotul care a iesit pe propriile picioare din masina facuta bucati/

La volanul modelului Audi cu numarul #3, McNish a incercat o dubla depasire dupa zona numita Dunlop Bridge, dar a acrosat roata spate a modelului Ferrari de categorie GTE Pro si rezultatul incidentului a semanat panica in randul celor care urmareau intrecerea atat de pe margine cat si din fata micilor ecrane.

Masina R18 Tdi s-a facut bucati la impactul cu zidul de protectie, iar cameramanii prezenti dincolo de acesta au scapat ca prin minune de un accident grav.

McNish a iesit la randul lui pe propriile picioare dintr-o epava ajunsa cu rotile in sus, iar la boxe boss-ul Audi, Wolfgang Ullrich, aplauda cu lacrimi in ochi imaginea pilotului sau scapat cu viata din teribilul accident.

Astfel, Audi ramane in cursa cu doua modele in incercarea de a se impune in duelul cu francezii de la Peugeot.

Dupa primele trei ore de cursa la conducere se afla modelul Audi cu numarul #2 pilotat de Treluyer, care are un avans de un tur in fata modelului Peugeot #7 pilotat de fostul pilot de F1 Anthony Davidson.

Corvette cu Jan Magnussen conduce la GTEPro in fata celor doua modele BMW M3 pilotate de Farfus, respectiv Dirk Muller.

Tags: , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza