MOTOGP

Stoner a castigat detasat in Catalunia. Rossi doar pe cinci

Australianul Casey Stoner s-a impus fara probleme, duminica, in Marele Premiu de Motociclistm Viteza al Cataluniei, dupa o cursa pe care a controlat-o in totalitate.

Malaysian Motor GP Free Practice 23 October 2009
(cc) photo credit: Fizal's Photography

Pilotul echipei de uzina Honda a pornit din a doua pozitie a grilei de start, dar imediat dupa stingerea luminilor rosii a profitat de eroarea lui Marco Simoncelli si a trecut in fata italianului.

Dupa al doilea viraj campionul mondial din 2007 se instala la conducere in fata lui Jorge Lorenzo (Yamaha), care nu a reusit sa-i faca fata rivalului de la Honda.

Pozitia a doua la final pentru detinatorul titlului mondial, in timp ce pe trei s-a clasat americanul Ben Spies, coechipierul lui Lorenzo in cadrul echipei de uzina Yamaha.

Al saptelea la start, Valentino Rossi (Ducati) a pornit bine in cursa si in primul viraj urca in pozitia a patra. In cele din urma Il Dottore nu a reusit sa tina ritmul cu cei din fata si s-a multumit cu locul cinci, pe care l-a aparat cu mari eforturi in fata lui Simoncelli.

La limita podiumul a incheiat Andrea Dovizioso (Honda), pilot care a facut o cursa la rezultat.

Pentru Casey Stoner a fost a 26-a victorie a carierei la clasa regina MotoGP si a doar a doua obtinuta pe Circuit de Catalunya.

Situatia la varful ierarhiei generale devine tot mai incinsa dupa cursa catalana, Lorenzo pastrandu-se lider, cu 98 puncte, dar cu Stoner foarte aproape in pozitia secunda (91 puncte).

Moto 2

In alta ordine de idei, germanul Stefan Bradl a profitat din plin de plecarea din pole position si a concretizat acest avantaj intr-o victorie pe deplin meritata.

Pilotul echipei Viesserman Kiefer Racing a trecut linia de sosire cu un avans de peste patru secunde in fata spaniolului Marc Marquez.

Podiumul clasei intermediare Moto 2 a fost completat de Aleix Espargaro.

Bradl conduce la general cu 102 puncte, in conditiile in care al doilea clasat, Simone Corsi, nu a strans decat 59 puncte.

125cc

O noua victorie pentru spaniolul Marc Marquez (Aprilia) la clasa mezina 125cc. Echipierul de la Bankia Aspar Team a castigat detasat cu peste 10 secunde in fata conationalului sau Maverick Vinales (Blusens by Paris Hilton).

Germanul Jonas Folger a completat podiumul suta la suta Aprilia.

Terol are 120 puncte in ierarhia pilotilor, cu 48 in fata germanului Sandro Cortese.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza