MOTOGP

Stoner castiga pe ploaie la Silverstone

Australianul Casey Stoner s-a impus in stil de mare campion, duminica, in Marele Premiu al Marii Britanii, cursa desfasurata in conditii de ploaie si pista uda.

Casey Stoner. Ganador Gran Premi de Catalunya MotoGP

(cc) photo credit: manteka

Echipierul de la Repsol Honda a pornit din prima pozitie a grilei de start si la final a intrat in posesia victoriei cu numarul 27 din cariera.

Dupa acest succes Stoner a devenit liderul campionatului in dauna spaniolului Jorge Lorenzo (Yamaha), care a suferit o cazatura si nu a mai putut continua intrecerea britanica.

Pe locul secund a incheiat italianul Andrea Dovizioso, al doilea echipier de la Repsol Honda, iar a treia pozitie a podiumului a fost ocupata de americanul Colin Edwards (Yamaha Tech 3).

Performanta fostului campion mondial de Superbike este cu atat mai impresionanta cu cat acesta a concurat cu o fractura de clavicula dobandita in cursa de la Barcelona.

Lorenzo a pornit cel mai bine de pe grila si s-a instalat la conducerea cursei, urmarit indeaproape de cei doi piloti Repsol Honda, in timp ce Marco Simocenlli a ramas in expectativa.

Campionul mondial a comis o eroare in primul tur si le-a permis astfel pilotilor de la Honda sa treaca in fata sa.

Dovizioso a dus trena in fata lui Stoner, care l-a depasit usor pe italian si nu a mai cedat sefia pana la final.

Cangurul a trecut linia de sosire cu un avans de peste 15 secunde in fata unui Dovizioso resemnat cu pozitia secunda, intarzierea lui Edwards fiind de aproape 21 de secunde si jumatate.

Pe patru a sosit Nicky Hayden, cel mai bine clasat echipier Ducati, iar in spatele campionului mondial din 2006 au sosit Alvaro Bautista (Suzuki) si Valentino Rossi (Ducati).

‘Doctorul’ a avut parte de o cursa foarte slaba si in final a pierdut peste un minut fata de Stoner, iar pozitia a sasea s-a datorat in mare parte abandonurilor suferite de Ben Spies, Jorge Lorenzo si Marco Simoncelli.

La clasa Moto2 victoria a fost obtinuta de germanul Stefan Bradl (Viessmann Kiefer Racing – Suter), care s-a impus in fata britanicului Bradley Smith (Tech 3 Racing – Tech 3) si a italianului Michele Pirro (Gresini Racing – Moriwaki).

Drapelul Germaniei a fluturat pe prima pozitie a podiumului clasei 125cc, dupa ce Jonas Folger (Red Bull Ajo MotorSport Aprilia) s-a impus cu 3.8 secunde in fata francezului Johann Zarco (Avand-AirAsia-Ajo Derbi). Podiumul a fost intregit de spaniolul Hector Faubel (Bankia Aspar Aprilia).

Urmatoarea runda a Campionatului Mondial de Motociclism Viteza este programata pe 25 iunie pe TT-ul de la Assen (Olanda).

Related posts:

  1. Stoner a stabilit un nou record al circuitului de la Silverstone
  2. Stoner fara rival primele antrenamente libere de la Silverstone
  3. Valentino Rossi, debut cu stangul la Ducati. Stoner castiga in Qatar

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza