MOTOGP

Stoner fara rival primele antrenamente libere de la Silverstone

Pilotul australian Casey Stoner (Honda) a stabilit timpul de referinta, vineri dimineata, in prima sesiune de antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu al Marii Britanii.

Casey Stoner. Ganador Gran Premi de Catalunya MotoGP
(cc) photo credit: manteka

Echipierul de la Repsol Honda a continuat forma buna inceputa la Barcelona in urma cu doar cinci zile si a oprit cronometrul la 2:03.748.

Campion mondial in 2007, Stoner a fost mai rapid cu peste sase zecimi fata de italianul Marco Simoncelli, echipierul de la San Carlo Gresini.

Al treilea timp i-a apartinut campionului mondial Jorge Lorenzo (Yamaha), care l-a devansat pe americanul Nicky Hayden, cel mai bine clasat pilot Ducati de pe circuit.

Temperaturile extrem de scazute au pus probleme majoritatii pilotilor iesiti pe circuit, iar din aceasta cauza suprafata de rulare a fost putin aderenta.

Rezultat modest pentru Valentino Rossi (Ducati), care nu a reusit sa urce mai sus de locul 12. Multiplul campion mondial a pierdut 3.3 secunde in raport cu Stoner.

Ordinea primilor trei a ramas nemodificata si la finalul celei de-a doua sesiuni cronometrate, cu Stoner cronometrat in 2:15.666.

Australianul a fost mai rapid cu 797 de miimi fata de Simoncelli si cu 1.4 secunde fata de Hayden.

Rossi a urcat trei pozitii fata de sesiunea de dimineata si a incheiat ziua pe noua, la 3.7 secunde in urma lui Stoner.

Britanicul Scott Redding (Suter) a fost cel mai rapid pilot in primele antrenamente ale clasei Moto 2, cu 2:09.808, in timp ce la categoria mezina, 125cc, timpul de referinta a fost semnat de francezul Johann Zarco (Derbi).

Elvetianul Randy Krummenacher (Kalex) a fost cel mai rapid pilot al clasei Moto2 in sesiunea de dupa-amiaza, cu un timp superior celui reusit de Stoner, 2:15.090.

Johann Zarco a impus timpul etalon la 125cc, cu 2:34.174.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza