Menu
0 Comments

Tanara generatie din Romania, demotivata de presiunile de la locul de munca

Mai putin de o treime dintre tinerii romani afiseaza un grad scazut de motivare cu privire la mediul de lucru corporatist, resimtind tot mai accentuat presiunile specifice acestuia, informeaza o cercetare realizata de grupul GfK. Cifrele plaseaza Romania in a doua parte a clasamentului global, specifica unui nivel de angajament redus a angajatilor tinerilor in comparatie cu cei in varsta.

greenmyapple.org in Vienna

(cc) photo credit: Capitan Giona

Printre cauzele principale respponsabile de demotivarea actualei generatii se enumera lipsa investitiilor in programe de dezvoltare, cresterea sarcinilor angajatilor, inchiderea fabricilor si insolventele din ultimii doi ani.

Cred ca 10-15% din companii au lucrat cu un efectiv de salariati mai mic decat cel necesar pentru indeplinirea sarcinilor. De aceea, au fost cazuri in care doi angajati au fost nevoiti sa munceasca pentru trei, a declarat Sorin Faur, coordonator regional al departamentului de resuse umane al companiei de audit BDO Balkans.

Aproximativ 48% dintre tinerii cu varste curpinse intre 18-29 de ani sunt preocupati de impactul locului de munca asupra sanatatii, cu 17 unitati procentuale mai putin decat cei care depasesc pragul de 50 de ani. In acelasi timp, echilibrul dintre viata personala si cea profesionala se enumera printre necesitatile angajatilor in varsta, 57% dintre acestia intampinand dificultati in acest sens, comparativ cu 46% dintre tineri.

Topul natiunilor cu cel mai ridicat nivel de angajament in randul tinerilor este dominat de Macedonia (36%), Franta (32%) si Turcia (32%), la polul opus aflandu-se Serbia (7%), Cehia (6%) si Ungaria (6%).

Dezvoltat de o echipa internationala de experti, studiul a avut la baza un esantion compus din 30.000 de angajati provenind din 29 de tari.

Tags: , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.