Ciclism

‘The Chicken’ Reloaded: Michael Rasmussen a castigat o etapa in Turul Serbiei

Danezul Michael Rasmussen, cel care in 2007 a fost dat jos de pe bicicleta in Turul Frantei chiar cand purta tricoul galben pentru ca plesnea de substante dopante, a castigat, miercuri, etapa a 3-a a Turului Serbiei, competitie de categoria UCI 2.2 la fel ca si Mica Bucla.

Michael Rasmussen (DAN) King of the Mountains
(cc) photo credit: colinedwards

Ajuns la echipa daneza Christina Watches-Onfone, Rasmussen s-a impus la Bajina Basta in fata sarbului Ivan Stevic de la echipa locala Partizan-Powermore.

De doua ori castigator al tricoului alb cu buline rosii in Turul Frantei pentru cel mai bun catarator din cursa (2005 si 2006), Rasmussen a sarit calul in 2007 si a vrut mai mult decat atat.

Astfel, la doar un an de la scandalul Floyd Landis si descalificarea acestuia, organizatorii Marii Bucle s-au confruntat cu o alta problema jenanta, aceea de a solicita echipei unui rutier, in cazul de fata Rasmussen, sa-si retraga omul din cursa.

Pe 25 iulie 2007, cu doar patru etape inaintea finalului de la Paris, Rasmussen a fost retras din cursa de echipa sa Rabobank pe motiv ca a incalcat regulile interne dupa ce inaintea Turului Frantei fusese vazut in Italia, desi oficial trebuia sa se pregateasca undeva in Mexic.

Rasmussen a revenit intr-adevar in Mexic, dar dupa suspendarea de dopaj primita pentru doi ani, cand a semnat cu echipa locala Tecos Guadalajara.

A urmat in 2010 o scurta trecere pe la Miche Silver Cross, o echipa continentala europeana, pentru ca din a doua parte a anului sa activeze pentru Christina Design London.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza