Tom Kristensen revine in DTM

Pilotul danez Tom Kristensen, 43 ani, revine la sfarsitul acestei saptamani in Campionatul German de Turisme ca inlocuitor al germanului Mike Rockenfeller, accidentat sambata noapte in cursa de 24 de ore de la Le Mans.

2 Tom Kristensen
(cc) photo credit: smudge9000

Detinator al recordului de victorii la Le Mans, Kristensen va pilota modelul Audi A4 al echipei Audi Sport Team Abt Sportsline in conditiile in care Rockenfeller se afla in convalescenta.

“Tinand cont ca Mike se lupta pentru titlul din acest sezon, recuperarea lui totala are prioritate. Dupa consultarea medicilor echipei am ajuns la concluzia ca cel mai bine este sa-l odihnim in acest weekend si pentru cursa de 24 de ore de la Nurburgring programata saptamana viitoare”, a declarat Dr.Wolfgang Ullrich pentru site-ul oficial dtm.com

De opt ori invingator la Le Mans (1997, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005 si 2008), Kristensen a concurat intre 2004 si 2009 pentru Audi in DTM, obtinand trei victorii in total si doua locuri trei la general (2005 si 2006).

“In primul rand trebuie sa spun ca-mi pare rau pentru ‘Rocky’ (n.r.-Rockenfeller) ca va rata aceasta cursa. Ii doresc o insanatosire cat mai rapida, iar in ceea ce ma priveste, dupa o pauza de doi ani, va fi dificil sa intru in ritmul de cursa. Cu toate acestea sunt bucuros sa-mi reintalnesc vechi prieteni si sa-l inlocuiesc cat mai bine posibil pe ‘Rocky’.

DTM programeaza la sfarsitul acestei saptamani etapa de pe Lausitzring, circuit unde Kristensen a obtinut doua locuri secunde.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza