Ciclism

Turul Elvetiei: Hushovd la prima victorie a sezonului

A patra etapa a Turului Elvetiei, desfasurata marti intre Gindelweld si Hutwill pe distanta a 198.4 kilometri, i-a revenit la sprint norvegianului Thor Hushovd.

Brugge 3/Apr/11
(cc) photo credit: kei-ai

Campionul mondial in exercitiu s-a impus pentru un varf de roata in fata slovacului Peter Sagan, cel care in urma cu doar o zi castigase de o maniera asemanatoare in fata italianului Damiano Cunego.

De aceasta data victoria de etapa s-a decis in urma unui sprint masiv, pe care Sagan l-a controlat pana pe ultimii metri, cand a fost ajuns si depasit in extremis de Hushovd.

Pe pozitia a treia a incheiat italianul Marco Marcato (Vacansoleil), in timp ce topul cinci a fost completat de spaniolii Jose Joaquin Rojas Gil (Movistar) si Oscar Freire (Rabobank).

Sosit in acelasi timp cu plutonul, Damiano Cunego (Lampre) si-a pastrat tricoul galben de lider in fata columbianului Mauricio Soler (Movistar).

Etapa a patra a Turului ciclist al Elvetiei a fost marcata de evadarea a trei rutieri, Sylvain Chavanel (Quick Step), Cesare Benedetti (NetApp) si Lloyd Mondory (AG2R) desprinzandu-se din pluton la kilometrul 10.

Aventura celor trei in fruntea cursei a luat sfarsit dupa 160 de borne, plutonul controland autoritar ultimii 15 kilometri.

Jens Voigt si Stuart O’Grady au incercat sa rupa randurile si sa ia cursa pe cont propriu in final, dar ambele tentative au fost sortite esecului, astfel ca victoria de etapa s-a decis la sprint.

Thor Hushovd, 33 ani, a obtinut asadar prima victorie a sezonului in tricoul de campion mondial. Cel mai bun rezultat de pana acum al norvegianului a fost locul trei obtinut in etapa a 3-a din Turul Californiei.

Rezultate:

1 Thor Hushovd (Nor) Team Garmin-Cervelo 4:46:05
2 Peter Sagan (Svk) Liquigas-Cannondale
3 Marco Marcato (Ita) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team 0:00:02
4 Jose Joaquin Rojas Gil (Spa) Movistar Team
5 Oscar Freire Gomez (Spa) Rabobank Cycling Team
6 Enrico Gasparotto (Ita) Pro Team Astana
7 Greg Van Avermaet (Bel) BMC Racing Team
8 Zdenek Stybar (Cze) Quickstep Cycling Team
9 Tom Boonen (Bel) Quickstep Cycling Team
10 Daryl Impey (RSA) Team Netapp

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza