Ciclism

Vinokourov, lider in Criteriul Dauphine dupa prima etapa

Kazahul Alexandre Vinokourov s-a imbracat in galben la finalul primei etape a Criteriului Dauphine, cursa pe etape care se desfasoara in aceasta saptamana in regiunea Alpilor francezi.

Alexandre VINOKOUROV
(cc) photo credit: Laurie Beylier

Aflat in ultimul an ca ciclist profesionist, Vinokourov a incheiat etapa pe pozitia a 4-a la sapte secunde in urma belgianului Jurgen Van den Broeck (Omega Pharma-Lotto).

Acesta s-a impus dupa o evadare initiata in ultimii 7 kilometri ai unei manse de 144 de borne intre Albertville si Saint-Pierre-de-Chartreuse.

Van den Broeck a atacat alaturi de bielorusul Konstantin Sivtsov (HTC-Highroad), dupa ce evadatii zilei, Sven Vandousselaere (OLO), Leonardu Duque (COF) si Vincent Jérôme (EUC), au fost ajunsi cu doar 10 kilometri inaintea finalului.

Al doilea s-a clasat spaniolul Joaquin Rodriguez (Katiusa) care, dupa un Giro epuizant, a gasit resursele unui atac in stilul caracteristic.

Podiumul mansei a fost completat de australianul Cadel Evans (BMC), care a pierdut sapte secunde in raport cu Van den Broeck.

Olandezul Lars Boom (RAB) castigase, duminica, prologul Criteriului Dauphine, desfasurat la Saint-Jean-de-Maurienne pe distanta de 2.5 kilometri. Vinokourov a incheiat atunci al doilea la doua secunde in urma batavului.

Cursa continua, marti, cu etapa a doua, o mansa in lungime de 179 kilometri intre Voiron si Lyon cu final favorabil sprinterilor.

Rezultate:

1 Jurgen Van Den Broeck (Bel) Omega Pharma-Lotto 3:36:42
2 Joaquin Rodriguez Oliver (Spa) Katusha Team 0:00:06
3 Cadel Evans (Aus) BMC Racing Team 0:00:07
4 Alexandre Vinokourov (Kaz) Pro Team Astana
5 Nicolas Roche (Irl) AG2R La Mondiale
6 Edvald Boasson Hagen (Nor) Sky Procycling
7 Thibaut Pinot (Fra) FDJ 0:00:13
8 Rob Ruijgh (Ned) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team
9 Thomas Voeckler (Fra) Team Europcar 0:00:15
10 Janez Brajkovic (Slo) Team RadioShack

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza