Turul Frantei

Andy si Frank Schleck, dubla istorica pe Galibier

Luxemburghezii Andy si Frank Schleck au incheiat pe primele doua locuri etapa a 18-a a Turului Frantei, cea mai grea de pana acum, care s-a incheiat pe mitica ascensiune Galibier la 2645 metri altitudine.

Luxembourg: the Schleck brothers raise awareness of the European elections
(cc) photo credit: european_parliament

Andy Schleck a castigat etapa cu un avans de doua minute si sapte secunde in fata frateului sau mai mare, dupa ce a atacat din grupul favoritilor cu 60 de kilometri inaintea finalului.

Mezinul familiei Schleck s-a desprins pe catararea Izoard, dupa care pe coborare a facut jonctiunea cu doi coechipieri plecati in evadare la inceputul etapei cu startul la Pinerolo.

Schleck a abordat catararea finala de pe Galibier alaturi de Nicolas Roche (AG2R) si Maxim Iglinsiy (Astana), insa liderul echipei Leopard-Trek nu a avut rival in lupta pentru victoria de etapa.

Panta aspra a cernut ca o sita grupul favoritilor, singurul care a incercat sa limiteze pierderile fiind australianul Cadel Evans (BMC). Rutierul de la Antipozi a tras ca o locomotiva in urmarirea lui Andy si in cele din urma i-a salvat tricoul galben francezului Thomas Voeckler (Europcar).

Acesta din urma a ramas in galben pentru doar 15 secunde inaintea ultimelor trei etape, dintre care una se va incheia pe Alpe d’Huez, iar o alta va fi decisa la contratimp.

Alberto Contador a fost marele perdant al etapei pe care o considera ca fiind decisiva, triplul castigator al Turului Frantei nereusind sa replice in fata manevrei decisive a lui Andy Schleck.

Spaniolul a sosit cu o intarziere de trei minute si 50 de secunde, coborand pe locul sapte in ierarhia generala la peste patru minute in urma lui Voeckler.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza