Menu
0 Comments

Apple, interesat de cumpararea Hulu

Gigantul american controlat de Steve Jobs ia in considerare achizitionarea serviciului Hulu, informeaza The Wall Street Journal. Negocierile, desi aflate intr-un stadiu incipient, ar putea conduce la o oferta pentru site-ul de streaming video detinut de popularele companii media Walt Disney, NBC Universal si New Corp.

www.hulu.com

(cc) photo credit: biggraham

Robert Iger, directorul executiv din partea Walt Disney, raporta “interesul crescut” pentru serviciul fondat in urma cu aproximativ patru ani din partea potentialilor cumparatori, pe lista carora se numara Yahoo si Google.

Tranzactia presupune oferirea a cinci ani de emisie pentru Hulu, dar si a emisiunilor in exclusivitate de la proprietarii acestuia.

Anuntul vine in contextul in care Hulu inregistra la inceputul lunii curente nu mai putin de 875 de mii de abonati si venituri in valoare de o jumatate de miliard de dolari pentru 2011.

Serviciul le permite clientilor vizionarea selectiilor de emisiuni televizate, conectate la console Microsoft, Sony PlayStation, dispozitive mobile de tipul iPhone sau iPad, dar si la telefoane care folosesc sistemul de operare Android, inclusiv pe tableta HTC Thunderbolt.

Preluarea Hulu ar putea completa afacerile iTunes ale Apple, utilizatorilor oferindu-li-se posibilitatea inchirierii si chiar cumpararii filmelor si emisiunilor.

Apple a raportat dublarea profitului pentru cel de-al doilea trimestru al anului in curs la 7,31 miliarde de dolari, pe fondul vanzarilor in crestere pentru dispzitive precum iPhone si iPad.

Tags: , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza