Menu
0 Comments

Apple se impune in fata Acer si Toshiba pe segmentul vanzarilor de computere

Un raport semnat de compania de cercetare International Data Corporation claseaza gigantul american Apple pe locul al treilea in topul producatorilor de computere cu cele mai mari vanzari din Statele Unite ale Americii. Cu o cota de piata de 10,7%, corporatia a reusit detronarea rivalilor de tipul Acer sau Toshiba.

Apple retro

(cc) photo credit: kyz

Cel de-al doilea trimestru al anului in curs s-a incheiat favorabil pentru multinationala controlata de Steve Jobs, care a inregistrat o crestere solida, de 8,5%, superioara celei atinse de piata globala de calculatoare (2,3%). De cealalta parte, producatorul japonez Toshiba si-a sporit volumul vanzarilor cu 3,3 procente, cel mai mare avans pe acest segment revenindu-i companiei taiwanenze Acer (22,6%).

Cu toate acestea, ierarhia celor mai bine cotati producatori de computere este dominata autoritar de Hewlett-Packard, care, cu o cota de 26,9%, si-a adjudecat titlul de cea mai puternica companie IT din lume, urmata la o distanta de 4,3 procente de Dell.

La nivel mondial, clasamentul celor mai bune vanzari de calculatoare este deschis de Hewlett-Packard, Dell, Lenovo, Acer si Asus.

Tags: , , , , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza