Cat de nationala mai este National Arena

M-am bucurat sincer cand noul stadion national a inceput sa se ridice metru cu metru, dar m-am indignat profund dupa ce toate echipele bucurestene de prima liga au dat buzna sa-si revendice arena ca noua lor casa.

17.04.2011 - National Arena
(C) photo credit: George Simion

La fel cum paduchele ia cu asalt o noua gazda curata si parfumata pentru a-si satisfacele diversele nevoi, asa si echipele bucurestene impreuna cu patroni, suporteri si proastele obiceiuri din prima liga dau buzna pe National Arena pentru a o pangari si vandaliza pana in cele mai profunde aspecte.

Steaua si Rapid (nu se iubesc la infinit dar) si-au anuntat trecerea pe noul stadion ridicat din banii municipalitatii, cu alte cuvinte ai nostri ai tuturor. Nu va trece mult timp pana cand si Dinamo se va muta pe urmasul atat de hulitului 23 August. Sunt asteptate Sportul Studentesc, Juventus Colentina, Progresul Bucuresti si, de ce nu, Avantul Sotanga sau chiar Minerul Uricani.

Citeam ca toti acesti musafiri de ultima ora sunt atrasi de conditiile exceptionale pe care le ofera National Arena, dar stau si ma intreb in cat timp aceasta constructie cu toate facilitatile ei moderne va fi pangarita si adusa in cotidianul nostru cenusiu.

Tribunele vor arata ca niste gingii lipsite de dinti cel mai probabil dupa primele cuplaje, o alta tampenie reinventata de gloriosii conducatori ai fotbalului romanesc in lipsa de alte performante pe dreptunghiul verde. Nu va trece mult timp pana cand grupurile sanitare vor fi luate drept suvenir de unii si altii cu apucatori de pradator si tot asa spre degradare.

As fi vrut ca noul stadion sa ramana unul cu adevarat national si sa nu fie transformat in teatrul tuturor acestor inclestari dambovitene de prost gust.

Patronii echipelor interesate de National Arena, daca sunt atat de patroni precum se bat cu mainile in piept, si-ar fi putut ridica noi stadioane dupa modelul Galatasaray in Turcia sau Sahtior in Ucraina.

Drumul spre civilizatie si normalitate este din pacate inca lung si extrem de anevoios.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza