Menu
0 Comments

Daca atunci nu, de ce nu acum?

romania_1994

(cc) photo credit: Rafael Alvez

Toata lumea este de acord ca nu vom castiga grupa D, la preliminariile Cupei Mondiale de peste trei ani, din Brazilia. Ca Olanda este mult peste noi. Pornind de la aceasta presupunere, bazata pe mereu nesecatul izvor de portocalii mecanici, nu ne ramane decat sa luptam in trei, cu Turcia si Ungaria, pentru locul al doilea, cel care duce intr-o dubla mansa de baraj.

Calculele devin deja obositoare si poate c-ar fi bine sa le facem abia dupa incheierea actualei campanii pentru Euro 2012. As face o mentiun aici: daca tot am ajuns in urna a patra valorica, sub vecinii din pusta maghiara si sub fostii suzerani de la portile Bizantului, de ce nu vorbeste nimeni despre Estonia?

Sa fie oare echipa de la malul Marii Baltice chiar o cantitate neglijabila? Nu de alta, dar am privit putin pe rezultatele din primavara si am descoperit cu fiori pe sira spinarii un 2-0 pe care gazdele de pe Le Coq Arena din Tallinn l-au administrat Uruguayului, intr-un meci amical. Urmat de un egal, 1-1, acasa, cu Serbia, in preliminariile lui Euro 2012.

Iarasi interesant, in timp ce noi vom juca prin Austria, cu adversare din Confederatia asiatica, estonienii vor infrunta la aceeasi data, pe 10 august, Turcia, viitoarea rivala din preliminariile Cupei Mondiale, pe stadionul Şukru Saracioglu din Istanbul. De urmarit…

Ungaria va avea avantajul (sau dezavantajul) de a fi disputat deja o dubla mansa cu Olanda, in actuala editie a preliminariilor, pentru Campionatul European. Desigur, ambele confruntari castigate de batavi, cu scoruri care scutesc de comentarii si aduc aminte de perioada frumoasa a fotbalului: 5-3 la Amsterdam si 4-0 la Budapesta. Maghiarii n-au mai prins un turneu final din Mexic 1986.

Privim acum cu alti ochi uriasul scandal de coruptie din Turcia. Ramane de vazut daca vor cadea capete si daca fotbalul din Ţara Semilunei va fi afectat de eventuala curatenie de la varf. Altfel, ne amintim de amicalul jucat acum un an, la Istanbul, meci decis in ultimele zece minute de joc, 2-0 pentru gazde, de Emre si Arda.

Misiune dificila pentru jucatorii antrenati de Victor Piturca. Nu insa si imposibila. Pana atunci, va trebui sa mai bifam cele patru meciuri ramase pentru calificarea in Polonia si Ucraina. Si sa speram intr-o surpriza placuta oferita de ai nostri. O victorie asteptata in Luxemburg si o inaugurare cu dreptul a lui National Arena ne-ar face sa visam din nou frumos. Nimic nu este imposibil!

Pentru comentarii accesati aceasta pagina.

Tags: , , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza