Tenis

Doua dueluri romanesti in primul tur la BCR Open Ladies Romania

In urma tragerilor la sorti pentru tabloul principal de simplu si pentru tabloul de dublu, efectuate duminica de catre reprezentantul ITF, Vesselina Doneva (Bulgaria), jucatoarele inscrise la BCR Open Ladies Romania si-au aflat adversarele. Cel putin doua dintre cele 16 partide din primul tur, la simplu, vor aduce romance de ambele parti ale fileului, existand posibilitatea ca inca doua meciuri sa aiba componenta suta la suta romaneasca in functie de rezultatele calificarilor.

Favorita numarul unu a turneului, Simona Halep (59 WTA), o va intalni in prima partida pe Masa Zec-Peskiric (215 WTA) din Slovenia, in timp ce a doua favorita, Irina Begu (60 WTA), va juca impotriva italiencei Corinna Dentoni (153 WTA).

Sorana Cirstea (79 WTA), favorita 3, va avea in fata o alta romanca, detinatoare a unui Wild Card, Diana Enache (364 WTA). Invingatoarea acestei partide va juca in optimile de finala cu invingatoarea meciului dintre Liana Ungur si Madalina Gojnea.

De o tragere la sorti mai putin favorabila a avut parte Raluca Olaru (250 WTA), jucand cu favorita 5, Laura Pous-Tio (94 WTA) din Spania.

Raluca Olaru va avea, pe hartie, cea mai dificila misiune in turul intai al BCR Open Romania, urmand a infrunta o jucatoare din Top 100 WTA.

In cautarea formei care o purta in jurul primelor 50 de jucatoare ale lumii, Raluca admite ca nu va fi simplu: “Se putea si mai bine. Jucatoarele din Spania, in general, au un joc solid si constant. Nu tragerea la sorti conteaza, pentru ca obiectivul meu aici este sa joc cu bucurie si placere. O iau din nou de la inceput, iar orice meci e o oportunitate”, a declarat Raluca Olaru pentru site-ul oficial al competitiei.

Tot duminica, abia ajunsa la Bucuresti de la Palermo, via Targoviste, Sorana Cirstea, a treia favorita a BCR Open Ladies Romania, a sustinut un prim antrenament, mai intai cu Raluca Olaru, apoi alaturi de Liana Ungur.

La finalul unei saptamani in care a jucat in optimile de finala ale turneului WTA de la Palermo, Sorana Cirstea (79 WTA) se pregateste de cel mai puternic turneu international feminin organizat vreodata la noi in tara.

Jucatoarea a luat un prim contact cu terenurile de la Academia de Tenis Herastrau. “N-am mai fost, n-am mai jucat aici, de la 12 ani. Imi place mult cum a fost organizat clubul”, a spus Sorana pentru site-ul oficial al competitiei.

Ziua continua de la ora 17:00 cu ultimele patru partide din turul al doilea al calificarilor, iar maine se vor disputa meciurile din ultimul tur al calificarilor, urmate de primele intalniri de pe tablourile pricipale.

Din 16 pana in 20 iulie, intrarea la Academia de Tenis Herastrau este libera, accesul in zilele de 21, 22 si 23 iulie facandu-se pe baza de bilet doar la intrarea pe arena centrala. Biletele pot fi achizitionate prin reteaua Eventim si pe www.eventim.ro.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza