Dubla pentru Peugeot in cursa de 6 ore de la Imola

Constructorul francez Peugeot si-a luat o palida, dar meritata, revansa in fata rivalilor de la Audi, ocupand primele doua locuri in cursa de 6 ore de la Imola, care a contat pentru Cupa Intercontinentala Le Mans.

Peugeot Sport Total's Peugeot 908 Driven by Anthony Davidson, Marc Gene and Alexander Wurz
(cc) photo credit: Dave Hamster

Echipajul cu numarul 7 aflat pe mana britanicului Anthony Davidson si a francezului Sebastien Bourdais a trecut primul linia de sosire, devansand cu peste un minut prototipul cu numarul 8 pilotat de Stephane Sarrazin si Franck Montagny.

La un tur in spatele invingatorilor s-a clasat modelul Audi R18 TDI pilotat de Marcel Fassler si Timo Bernhard.

Bourdais a condus cursa in debut, iar dupa primele doua schimburi i-a cedat sefia lui Sarrazin. Peugeotul cu numarul 7 a revenit la conducere prin Davidson, iar oficialii echipei din Hexagon au decis inghetarea ierarhiei intre cele doua modele ale sale.

Finalul nu a fost lipsit de emotii pentru Peugeot, dupa ce in penultima ora de cursa Bourdais a suferit o pana de cauciuc dupa un contact cu o masina mai lenta.

Opt tururi mai tarziu acelasi lucru i se intampla si lui Montagny, astfel ca ordinea intre cele doua modele turbodiesel aruncate in lupta de Peugeot se refacea de la sine.

Victoria la categoria LMP2 a revenit echipei Greaves Motorsport Zytek, cea care se impusese si la Le Mans. Tom Kimber-Smith, Olivier Lombars si Karim Ojjeh au terminat primii la categoria lor si pe locul opt in ierarhia generala, la 15 tururi in spatele lui Bourdais si Davidson.

Ferrari a reusit dubla la clasa GTE prin echipajele pilotate de Jaime Melo si Toni Vilander, pe de-o parte, si Giancarlo Fisichella respectiv Gianmaria Bruni, de cealalta parte.

Lideri ai categoriei pana in ultima ora, cand au primit o penalizare de un minut cu oprire pe linia boxelor, Augusto Farfus si Jorg Muller (BMW) au terminat pe trei in clasa lor si pe 16 la general.

La final au vazut steagul in patratele 38 de masini din cele 48 aliniate la start.

Rezumat video:

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza