Menu
0 Comments

Festivism fara tutun

DV736848

(cc) photo credit: articularnos

Inca din Roma antica, politicienii isi hraneau votantii cu circ. Desigur, painea era mai usor de procurat. Acum, circul e la tot pasul. Painea are gluten, E-uri si ingrasa. De aceea s-a trecut la mici, carnati cu fasole sau sarmale.

Trebuie tinut pasul cu progresul culinar. In cazul de fata, circul nu urma sa fie produs de U2 in stil druido-celtic, ci de Messi şi a sa ceata de dansatori de tango.

Aceiasi mari campioni care fusesera volatilizati de adversari, pe propriile terenuri, la Copa America. Suparati, bulversati, busculati de presa, fara selectioner, sud-americanii nu mai vin ca sa inaugureze marea arena. De aici, tot felul de lamentari, tot felul de propuneri.

Pentru pagubiti, din partea celor care se afla in treaba. Tot felul de zvonuri. Ca ar fi primul stadion din tara unde nu se vor mai sparge seminte. Evident, la scaunele plebeilor.

Ca la loje, cine controleaza tehnica de decojire a baskanilor? Ca nu se va mai permite fumatul. Ca nu vor mai fi ingaduite sudalmele. Minunate masuri, minunat program. Evident, caduc. Pentru ca mentalitatea suporterului roman de futbol nu se schimba in cativa ani. Si pentru ca nu exista sanctiuni drastice pentru contravenienti.

E clar ca romanul s-a invatat cu marile manifestari. De orice fel ar fi ele. Cantarea Romaniei sau Daciada, sa fie primite. Casa Poporului, bogdaproste. Podul Basarab, cu majorete. Amicalul cu Argentina?

Va fi inlocuit cu o alta atractie, fara doar si poate. Romanul nu venea ca sa vada neaparat fotbal sau pe x vedeta fotbalist. Nu. Romanul voia sa vada o noua si mareata realizare a epocii de zgarci. Romanul are inca nevoie de festivism.

Pentru comentarii accesati aceasta pagina.

Tags: , , ,