Menu
0 Comments

Google tinteste achizitionarea site-ului Hulu

Compania controlata de Larry Page negociaza achizitionarea platformei Hulu, detinuta de trei dintre cele mai dezvoltate retele de televiziune de la nivelul continentului american, arata rapoartele publicate de Los Angeles Times. Printre potentialii cumparatori se numara si gigantul american Microsoft, alaturi de Yahoo.

Hulu logo

(cc) photo credit: alexisbellido

Negocierile purtate vin in conextul in care Hulu detine drepturile de transmitere asupra unor show-uri de tipul Glee Modern Family, de unde si atractivitatea generata in randul publicitarilor si potentialilor cumparatori.

In prima jumatate a anului curent, veniturile companiei controlate de Jason Kilar se apropiau de 500 de milioane de dolari, acesta numarand cu 50% mai multi agenti de publicitate decat in primul trimestru din 2010.

Renegocierile parteneriatelor responsabile de acordarea licentelor si extinderea programelor proprii s-au numarat printre prioritatile Hulu din ultima perioada. Analistii se raporteaza, in schimb, in termeni sceptici la siguranta oferita de aceste parteneriate.

Daca compania ar beneficia de aceste oferte pentru inca zece ani de acum incolo, in regula, ar avea timp suficient de construire a unei afaceri, declara Arash Amel, directorul de cercetare din cadrul ISH Screen Digest.

Fondat in 2007 de compania General Electric, prin NBC Universal, News Corp si Fox, Hulu a inceput ca un serviciu de publicitate pentru telespectatorii care urmareau online reluarile show-urilor televizate in mod gratuit.

Tags: , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.