Menu
0 Comments

Jaguar ia in calcul revenirea la Le Mans

Constructorul Jaguar ar putea reveni in viitorul apropiat in cursa de 24 de ore de la Le Mans, optiunea implicarii in celebra intrecere de anduranta fiind serios analizata de Ratan Tata, patronul companiei Tata Motors, cea care detine in acest moment brandul Jaguar.

Jaguar XJR12

(cc) photo credit: Ian McWilliams

Informatia a fost data publicitatii de revista AUTOSPORT, potrivit careia Jaguar vrea sa investeasca intr-un prototip nou nout la clasa suprema LMP1.

Jaguar este cel mai de succes brand britanic in cursa de 24 de ore de la Le Mans, gruparea verde impunandu-se de sapte ori in legendara cursa de anduranta.

Seria a fost inceputa in 1951, cand modelul C pilotat de Peter Walker si Peter Whitehead s-a impus in fata prototipului Talbot-Lago T26 GS aflat pe mana francezilor Pierre Meyrat si Guy Mairesse.

Au urmat succesele din 1953, 1955, 1956, 1957, ultimele trei fiind aduse de modelul D, pentru ca in 1988 sa triumfe prototipul TWR Sport XJR-9.

Ultima victorie Jaguar la Le Mans dateaza din 1990, cand John Nielsen, Price Cobb si Martin Brundle au triumfat la volanul modelului TWR Sport XJR-12.

La vremea respectiva cei de la Jaguar au celebrat chiar dubla, locul secund fiind acontat de prototipul condus de Jan Lammers, Andy Wallace si Franz Konrad.

Tags: , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza