Menu
0 Comments

Liderul mondial Luke Donald, eliminat dupa primele doua runde la The Open Championship

Englezii Luke Donald si Lee Westwood nu au reusit sa realizeze asa numit ‘cut’ ratand astfel calificarea in ultimele doua runde ale The Open Championship, turneu de Mare Slem ajuns in acest an la editia cu numarul 140.

Luke Donald

(cc) photo credit: Keith Allison

Liderul mondial Donald a incheiat cu bogey ultimele patru cupe ale traseului de vineri si astfel la sfarsitul zilei era la 75 (6 peste par), in timp ce Weestwood a terminat la 73 (4 peste par), la doar o lovitura distanta de continuarea turneului.

Cei doi nu au fost singurii care au ratat cut-ul, Graeme McDowell (campion la US Open in 2010), Pardraig Harrington, Ian Poulter, Ernie Els sau Angel Cabrera ratand de asemenea prezenta in rundele de sambata si duminica.

In aceste conditii la sefia clasamentului intermediar dupa doua runde au urcat nord-irlandezul Darren Clarke (68, 68) si americanul Lucas Glover (66, 70), ambii fiind la 4 sub par cu o lovitura in fata unui grup de patru jucatori.

Printre acestia se numara experimentatul spaniol Miguel Angel Jimenez, danezul Thomas Bjorn, fostul lider mondial Martin Kaymer din Germania si americanul Chad Campbell.

Bine plasati in ierarhie sunt si sud-africanul Charl Schwartzel (2 sub) sau americanul Phil Mickelson (1 sub), care pot face oricand pasul spre varful ierarhiei.

Rory McIlroy, cel mai recent castigator al Openului American a incheiat primele doua runde cu 71, respectiv 69, astfel ca la jumatatea turneului este pe par, la fel ca Sergio Garcia sau Steve Stricker.

Un amator englez surpriza primei runde la Open

La cei 20 ani ai sai, englezul Tom Lewis a surprins pe toata lumea, joi, cand a incheiat la 65 (5 sub par) prima runda la Open, al treilea turneu de Mare Slem ajuns la editia cu numarul 140.

Tanarul jucator venit din randurile amatorilor a profitat de imbunatatirea conditiilor meteorologice de la Sanwich, Kent si l-a egalat pe veteranul danez Thomas Bjorn.

In varsta de 40 ani, acesta din urma se descurcase remarcabil in dificilele conditii de dimineata, cand a acoperit traseul cu 65 de lovituri.

Cei doi lideri inediti au o lovitura avans in fata spaniolului Miguel Angel Jimenez, care a fost urmat pe pozitia a treia de Lucas Glover, campionul US Open din 2009, si Webb Simpson, jucator care a intrat doar in urma cu doi ani in circuitul US PGA Tour.

Numarul unu mondial Luke Donald nu si-a gasit ritmul si a incheiat ziua la 71 (1 peste par), la fel ca si Rory McIlroy, cel mai recent castigator al US Open, fostul lider mondial Lee Westwood sau Charl Schwartzel, campionul Mastersului.

Louis Oosthuizen, detinatorul titlului, a terminat la 72 (2 peste par).

Tags: , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.