Menu
0 Comments

Noul record inregistrat de reteaua Twitter

Compania cu sediul central in San Francisco se afla in plin proces de expansiune, ultimele masuratori indicand nu mai putin de 200 de milioane de mesaje propagate pe zi.

Twitter logo

(cc) photo credit: Matt Hamm

Amploarea serviciului supranumit SMS-ul Internetului este validata de ultimele calcule ale oficialilor sai, potrivit carora mesajele utilizatorilor Twitter ar echivala cu zece milioane de file de carte sau cu 8.163 de copii ale capodoperei rusesti “Razboi si Pace”.

Prin serverele Twitter sunt transmise, in fiecare secunda, 2.400 de mesaje, astfel ca media saptamanala a acestora se ridica pana la 1,4 miliarde. Cifrele actuale vin in contextul in care, cu aproximativ sase luni in urma, se inregistrau 50 de milioane de tweet-uri pe zi, de cinci ori mai multe decat in cursul anului 2009.

Ascensiunea rapida Twitter este certificata si de valoarea la care este estimat serviciul creat in urma cu patru ani, care ajunge la zece miliarde de dolari.

Reteaua de microblogging numara la finalul anului trecut nu mai putin de 200 de milioane de utilizatori, fiind recunoscuta drept o sursa vitala de stiri si opinii.

De-a lungul timpului, acesta a oferit informatii despre evenimente cu acoperire la nivel mondial de tipul protestelor din Iran, cutremurului din Haiti sau prabusirii avionului companiei US Airways in raul Hudson.

Tags: , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.