MOTOGP

Pedrosa invingator pe Sachsenring in fata lui Lorenzo

Echipa de uzina Repsol Honda a dominat Marele Premiu al Germaniei si spaniolul Dani Pedrosa a obtinut victoria pe circuitul de la Sachsenring in fata a peste o suta de mii de spectatori.

Dani Pedrosa

Pilotul iberic s-a impus cu aproape o secunda si jumatate in fata conationalului sau Jorge Lorenzo (Yamaha), care in chiar ultimul tur l-a depasit pe australianul Casey Stoner (Honda).

Acesta din urma a pornit din pole position si a condus cursa timp de noua tururi, dar in cele din urma s-a multumit cu pozitia a treia pierzand puncte importante in clasamentul mondial in fata lui Lorenzo.

Valentino Rossi (Ducati) a pornit de pe pozitia a 16-a, penultima pe grila de start, dar dupa prima viraj ‘Il Dottore’ recuperase deja trei locuri. In cele din urma multiplul campion mondial a incheiat cele 30 de tururi programate pe locul noua, pierzand duelul direct cu Nicky Hayden (Ducati) si Alvaro Bautista (Suzuki).

Bautista a reusit cea mai buna cursa a sezonului si la final a fost recompensat cu un loc sapte care l-a plasat in fata celor doi piloti de uzina ai constructorului italian Ducati.

In ceea ce-l priveste pe Dani Pedrosa, acesta a celebrat in Germania a doua victorie a sezonului, dupa cea obtinuta la Estoril in Portugalia, si a cincea pe traseul de la Sachsenring, unde a ajuns la trei succese la MotoGP dupa cele doua inregistrate la clasa 250cc.

Lider al campionatului a ramas Stoner, care cu ocazia clasarii pe pozitia a treia a urcat pentru a saptea cursa la rand pe podium, stabilind astfel un record personal la clasa regina.

Fanii germani au fost privati de bucuria victoriei la categoria intermediara Moto2, unde spaniolul Marc Marquez (Suter) s-a impus pentru mai putin de putin de o secunda in fata lui Stefan Bradl (Kalex).

Podiumul a fost completat de sanmarinezul Alex De Angelis (Motobi), care a sosit la 1.3 secunde in spatele invingatorului.

In pofida locului secund, Brald ramane lider detasat in ierarhia generala, cu un avans de 47 de puncte in fata lui Marquez.

Cursa clasei 125cc a avut un deznodamant inedit, spaniolul Hector Faubel (Aprilia) si Johann Zarco (Derbi) terminand cu acelasi timp. Nici macar analiza fotografiei de final nu i-a putut departaja pe cei doi. Organizatorii i-au acordat in cele din urma victoria lui Faubel, pentru ca acesta a avut un timp mai bun in cursa decat Zarco.

Pe ultima treapa a podiumul a urcat spaniolul Maverick Vinales (Aprilia).

Nicolas Terol se mentine lider la general, cu 166 puncte, in timp ce Johann Zarco il urmeaza in pozitia secunda cu 134 puncte.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza