Menu
0 Comments

Platforma online uCoz a intrat pe piata de web publishing din Romania

uCoz, platforma online prin care se pot dezvolta gratuit site-uri şi blog-uri, anunţă lansarea versiunii în limba română, sub domeniul “ucoz.ro”. Această extindere este în directă legătură cu misiunea companiei, respectiv aceea de a oferi tuturor persoanelor cu o conexiune la internet, indiferent de abilităţile tehnice, posibilitatea de a creea o pagină web într-un mod simplu şi gratuit.


Lansarea vine după succesul pe care ucoz.com îl are pe plan internaţional, inclusiv în rândul utilizatorilor români. Conform Alexa, versiunea „.com” este în primele 400 de site-uri după numărul de vizitatori în România, în timp ce varianta „.ru” a acestuia este în Top 15 site-uri din Rusia.

Dacă până acum un site din sistemul uCoz avea denumirea “nume.ucoz.com”, odată cu această localizare, site-urile dezvoltate gratis de utlizatori, vor apărea sub forma “nume.ucoz.ro”.

“Sistemul poate fi utilizat atât de persoanele care au cunoştinţe tehnice minime, cât şi de către profesioniştii în web-design, prin intermediul funcţiilor avansate ale panoului de administrare (CMS).

“Site-urile dezvoltate pot fi: de prezentare, magazine online, blog-uri personale, pagini destinate afacerilor mici şi mijlocii etc. La înregistrare, utilizatorul primeşte gratuit, un domeniu pe serverul uCoz, găzduire, numeroase teme la alegere, precum şi spaţiu de stocare, care creşte exponenţial cu accesarea.

“Un avantaj important, este acela că paginile principale sunt în limba română, oferind accesul tuturor, la o platformă deosebit de puternică”, a declarat Lucian Avădăni, Project Manager-ul Localizării uCoz în limba română.

Viziunea localizării, este de a pune la dispoziţia tuturor vorbitorilor de limba română, o modalitate simplă, eficientă şi gratuită, prin care să-şi gestioneze prezenţa online.

În prezent, uCoz Servicii Web cuprinde peste 1.000.000 de site-uri active în 13 limbi, peste 100 de milioane de accesări, uptime de 99% şi peste 5 ani de experienţă la nivel global.

Despre uCoz Media

Lansat în 2005, dupa 1 an de dezvoltare, de către doi antreprenori ucraineni. În prezent compania are peste 50 de angajaţi şi 3 Birouri – Moscova, Sankt Petersburg (Rusia) şi Cherkasy (Ucraina).

Investitori strategici: Grupul mail.ru şi DST

Servicii gratuite şi avantaje importante ale utilizării sistemului uCoz:

400 Mb spaţiu iniţial pentru stocare, creşterea spaţiului în funcţie de traficul pe site şi vechimea acestuia domeniu de tipul nume.ucoz.ro, număr nelimitat de site-uri pentru creare, găzduire web, un singur sistem (uNet), pentru gestiunea tuturor site-urilor, variantă pentru accesul de pe mobil, forum cu buletin de notificare blog, catalog de fișiere, Mini Chat intern, sondaje web, formulare e-mail, editor de pagini, statistici, etc.

Servicii plătite

Adăugarea modulului E-Shop (Magazin Electronic), eliminarea drepturilor de autor uCoz, creșterea spațiului de stocare pe discul virtual până la 10 Gb, posibilitatea de a atașa fișiere mesajelor trimise prin intermediul formularelor de e-mail, disponibilitatea de a utiliza PHP-ul, servicii de trimitere mesaje SMS

Tags: , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.