MOTOGP

Pole position pentru Stoner la Mugello

Casey Stoner a stabilit, sambata, cel mai bun timp in calificarile Marelui Premiu al Italiei de la Mugello, stabilind totodata si un nou record al circuitului de langa Florenta.

# 27, Casey Stoner
(cc) photo credit: dmboom

Cronometrat cu 1:48.034, echipierul de la Repsol Honda l-a devansat pe americanul Ben Spies (Yamaha) pentru 445 miimi de secunda.

Prima linie a grilei de start a fost completat de italianul Marco Simoncelli (Gresini Honda), cel care a fost mai lent cu sase zecimi decat Stoner.

Valentino Rossi (Ducati) nu a reusit nici de aceasta data sa urce in pozitiile fruntase si va lua startul in cursa de duminica din pozitia a 12, ultima a liniei a treia la start.

Ploaia si-a facut din nou aparitia la Mugello si mare parte din sesiunea de calificari a fost neutralizata de conditiile atmosferice. Pilotii au ramas in garaje nedorind sa riste pe un asfalt care oricum nu le-ar fi adus ameliorarea timpilor.

In prima parte a zilei s-a disputat si sesiunea calificarilor clasei 125cc, unde francezul Johann Zarco a semnat timpul de referinta.

Inregistrat in 1:58.988, pilotul echipei Ajo Motorsport va pleca pentru prima data in cariera din pole position.

Prima linie ii mai cuprinde pe David Salom, Sergio Gadea si Efren Vazquez.

Cel mai bun timp in calificarile clasei Moto2 a motoarelor de 600cc i-a apartinut spaniolului Marc Marquez (2:05.312), care s-a impus pentru 585 de miimi in fata lui Alex De Angelis.

Pe trei a incheiat britanicul Bradley Smith, in timp ce pe ultima pozitie a primei linii s-a clasat belgianul Xavier Simeon, un pilot surprinzator.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza