Menu
0 Comments

Spotify, un numitor comun pentru “toata muzica din lume”

Sub sloganul “toata muzica din lume”, platforma muzicala de origine suedeza Spotify planuieste sa impresioneze cu cel mai mare catalog muzical de pe intreg mapamondul. Anuntul a fost facut de catre directorul companiei, Daniel Ek, cu ocazia unei conferinte de presa din Statele Unite.

iPad – Spotify home page

(cc) photo credit: Andreas Blixt

“Vrem toata muzica africana, toata muzica asiatica, toata muzica din America de Sud. Scopul nostru este sa dispunem de toata muzica din lume”, spunea acesta in cadrul Fortune Brainstorm Tech, conferinta organizata la Aspen, in statul California.

Cu o saptamana in urma, compania finantata de Sean Parker, fondatorul Napster, si-a anuntat prima incursiune in afara Europei, odata cu lansarea sa in Statele Unite, dupa un acord incheiat cu industria americana a caselor de discuri.

Prin combinarea cataloagelor muzicale gratuite cu cele contra-cost, Spotify a atras devotamentul a zece milioane de utilizatori, dintre care peste 1,6 milioane de abonati provenind din tari europene de tipul Suediei, Norvegiei, Finlandei, Frantei, Marei Britanii, Spaniei si Olandei.

Serviciul vine in intampinarea doritorilor cu o oferta gratuita, dublata de publicitate, alaturi de alte doua disponibile contra-cost, pentru zece dolari, respectiv euro.

Acesta permite, in prezent, accesul la 15 milioane de titluri muzicale, prin intermediul computerelor sau dispozitivelor mobile cu acces la Internet.

Tags: , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza