MOTOGP

Stoner in pole position pe Sachsenring

Australianul Casey Stoner (Honda) va porni pentru a sasea oara in acest sezon din prima pozitie a grilei de start, dupa ce a stabilit cel mai bun timp in calificarile Marelui Premiu al Germaniei de pe Sachsenring. Dezamagirea sesiunii a fost Valentino Rossi (Ducati), doar al 16-lea pe grila.

Stowe in entrata
(cc) photo credit: Matteo Artizzu

Italianul Valentino Rossi continua sa fie marea dezamagire a sezonului in Campionatul Mondial de Motociclism Viteza. Ajuns la Ducati dupa ce a scris istorie pentru Honda si Yamaha, ‘Il Dottore’ este de nerecunoscut.

Doar francezul Sylvain Guintoli, adus de echipa Pramac Ducati pentru a-l inlocui pe accidentatul Loris Capirossi, a fost mai lent decat Rossi pe Sachsenring.

Chiar si asa Rossi a avut o intarziere mare in raport cu pilotii din fruntea ierarhiei, celebrul concurent cu numarul 46 fiind mai lent cu 1.639 secunde.

Timpul de referinta a fost impus de australianul Casey Stoner (Honda) care, dupa ce a luat o tranta serioasa in primele antrenamente libere de vineri, a oprit cronometrul la 1:21.681.

Sub etalonul de un minut si 22 de secunde pe turul de circuit au mai coborat alti trei piloti, Dani Pedrosa (Honda), Jorge Lorenzo (Yamaha) si Marco Simoncelli (Honda).

A doua linie la start a fost completata de americanul Ben Spies (Yamaha) si Andrea Dovizioso (Honda).

Pentru Stoner acesta este al 28-lea pole position din cariera obtinut la clasa regina si al saselea in 2011.

In alta ordine de idei, sesiunea de calificare pentru clasa 125cc a fost o data in plus dominata de pilotii spanioli, primele cinci pozitii fiind ocupate de piloti iberici.

Maverick Vinales a fost inregistrat cu 1:27.477, devansandu-l cu 331 de miimi pe Hector Faubel. In prima linie s-au mai clasat Luis Salom si Nicolas Terol.

Tot un spaniol va pleca din pole position si la categoria intermediara Moto2, Marc Marquez devansandu-l in calificari pentru doar 129 de miimi pe germanul Stefan Bradl.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza