Menu
0 Comments

Tara Soarelui Rasare se muta in Bucovina

Gura Humorului va gazdui in perioada 10-17 august Tabara de Creativitate “Bucovina – Sursa de Inspiratie”, organizata de Centrul de Studii Romano-Japoneze (CSRJ), in colaborare cu agentia de turism Free Spirit.

tenshin / tea bento box

(cc) photo credit: kimmaki

Cursantii vor urma o serie de seminarii menite sa le stimuleze creativitatea, toate structurate in jurul elementelor cultural-economice ale societatii nipone. Dintre acestea, nu vor lipsi notiunile de antropologie culturala, fotografie, marketing, dar nici cele de afaceri internationale si diplomatie.

In completarea activitatilor de omogenizare ale grupului, tabara de creativitate va cuprinde un curs de initiere in artele martiale Aikido, alaturi de vizite la obiective turistice din judetul Suceava, precum Cetatea de Scaun, Salina Cacica si la renumitele manastiri bucovinene.

Scoala de Vara va ingloba o puternica componenta aplicativa, de ateliere, in cadrul carora cursantii, grupati pe echipe, isi vor testa cunostintele dobandite prin realizarea unor proiecte legate de tematicile cursurilor studiate.

Costul taberei este de 950 de lei de persoana si cuprinde sapte nopti de cazare cu program complet de masa. Suma poate fi achitata de cursant in doua transe, ultima transa urmand a fi achitata pana in ultima zi de inscriere, programata pentru marti, 2 august.

Centrul de Studii Romano-Japoneze a fost fondat in luna mai a anului 2005, cu scopul organizarii activitatilor si elementelor culturale inspirate de traditiile nipone. Pana in prezent, institutia a organizat cursuri de limba japoneza pentru incepatori si avansati, la care au participat, in medie, 350 de tineri.

Aceasta a pus, totodata, bazele unor parteneriate cu universitati si institute de cercetare din Japonia, pentru realizarea unor studii si cercetari comune de tipul unor schimburi de experienta intre studenti.

Din paleta de activitati a CSRJ nu a lipsit organizarea scolilor de vara, concertelor de muzica traditionala japoneza si de workshop-uri de creativitate si armonie ce tipul origami, kirigami si ikebana.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza