Menu
0 Comments

Un polonez de 15 ani pe urmele lui Higgins. L-a uimit pe Fu la Cupa Mondiala

Readusa in prim plan dupa 15 ani, Cupa Mondiala de snooker a debutat, luni, la Central World din Bangkok (Thailanda) cu primele meciuri din cele patru grupe. Printre rezultate previzibile si-au facut loc si doua surprize, Pakistan invingand Irlanda fostului campion mondial Ken Doherty, iar Polonia tanarului Filipiak trecand de Hong Kong.

snooker

(cc) photo credit: paulahuangcn

Desi nu mai este de cativa ani buni in prim planul snookerului mondial odata cu iesirea din top 16, irlandezul Ken Doherty si-a respectat renumele in fata amatorului Muhammad Sajjad, caruia nu i-a lasat decat un punct in primul frame in care a izbutit un break de 111 puncte.

Surpriza a venit in al doilea frame de simplu, la capatul caruia Sahid Aftab il invingea pe cunoscutul Fergal O’Brien.

Pakistanezii au preluat conducerea dupa un joc de dublu foarte tacticizat, pentru ca acelasi Aftab sa-l invinga pe Doherty in frame-ul patru consifintind victoria Pakistanului.

O’Brien a adus al doilea punct Irlandei dupa un break de 101 puncte in ultimul frame de simplu.

In varsta de doar 15 ani, polonezul Kacper Filipiak l-a invins pe cunoscutul Marco Fu cu 61-43 in primul frame al disputei dintre Polonia si Hong Kong.

Pentru a realiza dimensiunea imensei surprize, in timp ce Filipiak inca nu a depasit varsta junioratului, Fu este nimeni altul decat finalistul ultimei editii a Mastersului de la Londra.

La finalul meciului Fu a avut numai cuvinte de apreciere la adresa tanarului sau oponent, pe care il vede un viitor John Higgins al circuitului mondial profesionist.

“Este un jucator foarte bun si are un mare viitor in fata. Mai mult decat atat este placut sa vezi ca vin talente in acest sport si din alte parti ale Europei si chiar ale lumii.

“Filipiak arata mult mai adunat la masa decat Luca Brecel (jucator belgian de 16 ani prezent de asemenea la Cupa Mondiala), care are un stil mai apropiat de Ronnie O’Sullivan. Kacper insa este mai calculat si sa speram ca va ajunge precum John Higgins”, a spus Fu.

Polonezii au obtinut victoria dupa urmatoarele doua frame-uri, pentru ca in final Fu si Wai, coechipierul sau, sa limiteze pierderile si sa castige doua puncte in clasamentul Grupei D.

Alte rezultate din prima zi a Cupei Mondiale din Thailanda:

Grupa A

Pakistan – Irlanda 3-2

Egipt – Germania 3-2

Grupa B

China – Malta 3-2

Australia – Thailanda (2) 4-1

Grupa C

Brazilia – Belgia 3-2

Irlanda de Nord – India 4-1

Marti, in ziua secunda a competitiei pe echipe, se vor disputa urmatoarele meciuri:

Malta – Australia
Pakistan – Germania
India – Belgia
Anglia – Brazilia
Tara Galilor – Egipt
Scotia – Polonia
Thailanda (1) – Emiratele Arabe Unite
Afganistan – Hong Kong

Tags: , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.