Snooker

Wuxi Classic: Ebdon in sferturi, Stevens eliminat

Jucatorul galez Matthew Stevens, fost dublu finalist la Campionatul Mondial, a fost eliminat, joi, inca din primul tur al concursului invitational Wuxi Classic din China. Intr-o alta partida din runda inaugurala, Peter Ebdon l-a invins pe Rauzi Maimaiti cu 5-3.

snooker

Stevens, locul 13 in clasamentul mondial dat publicitatii de World Snooker Association dupa prima etapa de Players Tour Championship (PTC), a pierdut cu 5-4 in fata chinezului Yu Delu, ocupantul locului 88 in ierarhia mondiala.

Astfel, Yu Delu il va intalni in sferturile de finala programate vineri pe englezul Ali Carter, cel care a avut primul tur liber.

Intr-o alta partida desfasurata in prima sesiune de joi, englezul Peter Ebdon (campion mondial in 2002) a evitat surpriza si a trecut de chinezul Rouzi Maimaiti cu 5-3.

Ebdon a deschis meciul cu un break de 113 puncte, iar apoi a condus detasat cu 3-0 si 4-1.

Maimaiti si-a vazut de joc si treptat a intrat in meci, reducand diferenta la 4-3. Ebdon insa nu a mai cedat initiativa in jocul opt si a inchis disputa cu un break de 114 puncte.

Urmatorul adversar al englezului stabilit in Dubai va fi conationalul sau Shaun Murphy, care a avut primul tur liber.

Tot joi, dar in sesiunea de seara, la Wuxi Classic sunt programate ultimele doua meciuri din faza primului tur:

Stephen Maguire vs Liang Wenbo (invingatorul joaca in sferturi cu Ding Junhui)

Graeme Dott vs Cao Yupeng (invingatorul joaca in sferturi cu Mark Selby)

Turneul Wuxi Classic a ajuns in acest an la editia a patra, dupa ce in primii trei ani s-au impus Ding Junhui (2008), Mark Allen (2009) si Shaun Murphy (2010).

Castigatorul din acest an va fi recompensat de organizatorii chinezi cu un cec in valoare de 20.000 de lire sterline, in timp ce finalistul va primi jumatate din aceasta suma.

Desi nu este un turneu de puncte, Wuxi Classic tinde sa devina al treilea turneu important din China, dupa Openul acestei tari desfasurat la Beijing si Mastersul de la Shanghai.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza