Ciclism

Boasson Hagen s-a impus cu stil in Turul ENECO

Ciclistul norvegian Edvald Boasson Hagen a incheiat cum nu se poate mai bine editia din acest an a Turului ENECO, intrecere pe etape desfasurata timp de o saptamana pe teritotoriul Belgiei si Olandei.

DVC-13aug2010A_3347i
(cc) photo credit: Rob Duin

Rutierul formatiei Sky a castigat, duminica, ultima etapa, o mansa de 201 kilometri desfasurata in jurul localitatii Sittard, aparandu-si astfel cu stil tricoul alb de lider la general.

Boasson Hagen a profitat la final de o cazatura produsa in pluton si a indeplinit o simpla formalitate sprintand cu mainile ridicate in semn de victorie, in timp ce pluton resemnat a ramas sa se dueleze pentru locul secund.

Acesta a fost acontat in cele din urma de portughezul Manuel Antonio Leal Cardoso (RadioShack), in timp ce pe trei s-a clasat olandezul Lars Boom (Rabobank).

Podiumul ierarhiei generale a fost completat de belgianul Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto), ciclist inregistrat cu o intarziere de doar 22 secunde, si de britanicul David Millar (Garmin-Cervelo), care a pierdut 28 secunde in raport cu Boasson Hagen.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza