Capirossi aproape de trecerea in Superbike

Pilotul italian Loris Capirossi a declarat pentru cotidianul La Gazzetta dello Sport ca nu exclude posibilitatea de a participa incepand cu sezonul viitor in Campionatul Mondial de Superbike.

Capirossi
(cc) photo credit: Ben Henderson

Intrebat despre viitorul sau in cursele pe doua roti, cel supranumit Capirex a raspuns ca “este complicat” si ca incearca sa-si imagineze ce se va intampla in perioada urmatoare.

Superbike? Niciodata nu se stie. Totul este nesigur in acest moment. Nu spun ca as concura in acel campionat, dar nici nu pot spune ca nu as face-o”, a spus Capirossi.

In varsta de 38 ani, Capirossi a ajuns intr-un moment de rascruce dupa mai bine de doua decenii de cariera. Veteranul italian trebuie sa decida intre a se retrage din motociclism sau a a incerca varianta Superbike, asa cum au facut-o cu destul succes Max Biaggi, Carlos Checa si altii.

Zvonurile din paddock-ul Mondialului de Superbike vorbesc despre posibilitatea ajungerii lui Capirossi la Ducati, echipa care in 2012 va lansa noul model 1199.

Constructorul din Bologna si-a retras in 2011 sprijinul de uzina si mizeaza doar pe spaniolul Checa, pilot care conduce detasat in clasamentul general inaintea ultimelor patru runde ale sezonului.

Capirossi a obtinut de-a lungul carierei 29 de victorii in MotoGP impartite astfel (9 la clasa regina, 12 la clasa 250cc si 8 la clasa 125cc) si trei titluri mondiale (unul la clasa 250cc si doua la 125cc).

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza